Haberler

100. Yıl Anıt Çeşmesi Dualarla Açıldı

Türk Ocakları Salihli Şubesi’nin 100. Yıl Anıt Çeşmesi 3 Mayıs Türkçülük Günü’nde dualarla açıldı.

Türk Ocakları Salihli Şubesi'nin 100. Yıl Anıt Çeşmesi 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde dualarla açıldı. Türk Ocakları Şube Başkanı Ersin Aybar, Salihli'de ilkleri gerçekleştiren Türk Ocakları Kuruluşunun 102'nci yılında, 100'üncü Yıl Anıt Çeşmesini hizmete açmaktan gurur duyduklarını söyledi.

3 Mayıs Türkçüler Bayramı Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından hazırlanan etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler çerçevesinde Kent Meydanı'nda bulunan 100. Yıl Anıt Çeşmesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Salihli Şube Başkanı Ersin Aybar, Türkçüler Bayramı'nın 3 Mayıs 1944 yılından bu yana kutlandığını söyledi.

"2 ÖNEMLİ ESER YAPILDI"

100. Yıl Anıt Çeşmesi'nin önemli bir gün olan Türkçüler Günü'nde ve Türk Ocakları'nın 102 kuruluş yılında açmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayan Aybar, "Türk Ocakları 1912 yılında kurulurken, İzmir ve Salihli Şubeleri ise 1915 yılında kurulmuştur. Türk Ocakları Salihli Şubesi 5 Eylül 1925 yılında Şehitlik Anıtını yaparken, şimdi de 100.Yıl Anıt Çeşmesini yaparak 2 önemli eseri Salihli'ye kazandırdı. Bu çeşmenin yapımında emeği geçen tüm herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"ÇEŞMENİN SUYU DEVAMLI AKACAKTIR"

"Su hayattır" diyen Türk Ocakları Genel Sekreter Yardımcısı Osman Oktay ise "Türk Ocakları Salihli Şubesi tarafından yapılan bu 100.Yıl Anıt Çeşmesi'nin suyu hiç kesilmeyecek ve devamlı akacaktır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Çünkü su tüm canlılar için önemli bir gıda iken, hayrı da o kadar çok önemlidir" dedi.

Türk Ocakları Salihli Şubesi'nin bir üyesi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Zeki Kayda ise "3 Mayıs Türkçüler Günü, Türk kimliğini taşıyan herkese hayırlı olsun. 100. Yıl Anıt Çeşmesi de Salihli'nin bundan sonra kimliğini anlatacaktır" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından 100. Yıl Anıt Çeşmesi yapılan duanın ardından hizmete açıldı. Açılışa katılanlar daha sonra çeşmeden su içti.

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu'nda "Türk'ün İstiklalci Yürüyüşü" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin katıldı.

100. Yıl Anıt Çeşme'nin yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketlerinin verildiği programın açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Salihli Şube Başkanı Ersin Aybar, "Çok anlamlı bir günde sizlerle bir araya geldik. Türk Ocakları'nın Kuruluşu'nun 102'nci yılında Anıt Çeşme'nin açılışını gerçekleştirdik. Türk Ocakları olarak Salihli'de hep ilkleri gerçekleştirdik" dedi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin ise "İstiklal kavramını çok iyi anlamalıyız. İstiklal Marşımızda yer alan Hakkıdır, Hakka tapan milletimin istiklal sözünün ne anlama geldiğini her şeyden önce ne anlama geldiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Türk Milleti tarih boyunca, hüküm sürdüğü topluluklarda hak, hukuk ve medeniyetten yana olmuştur. Hiçbir zaman İmparator olmadı, daima devlet oldu. Milli mücadele bir bayraktır, bayrak bir semboldür. Türk Bayrağı hiçbir zaman bez parçası olmamıştır. Vatan ve bayrak namustur, şahsiyettir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ankara Üniversitesi Salihli Çeşme İzmir Yerel Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

İran'ın yeni liderini tanıyalım! İşte para musluğunun başından zirveye uzanan yol

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

title