Haberler

Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Altunbilek: "235 milyar dolarlık ciroya sahip ve istihdamda ülkenin 3. büyük sektörü olan perakende sektörünün artık bir yasası olması gerekiyor"

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, yaklaşık 3 yıldır gündemde olan perakende yasasının bu yıl hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "235 milyar dolarlık ciroya sahip ve istihdamda ülkenin 3. büyük sektörü olan perakende sektörünün artık bir yasası olması gerekiyor" dedi.

TPF tarafından düzenlenen Yerel Zincirler Buluşuyor 2014 Konferansı ve Fuarı, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

Bu yıl altıncısı gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan Altunbilek, kuruldukları yıldan bu yana yerel perakendeciliği geliştirmek, güçlendirmek ve rekabet edilebilirlik seviyesini yukarıya çekmek için çalıştıklarını söyledi.

371 üyesi, 3 bin 798 perakende noktası, 65 binden fazla çalışanıyla Türkiye'de ve Kıbrıs'ta hizmet veren TPF'nin 10 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olduğunu bildiren Altunbilek, yerel zincirlerin her yıl büyümelerini sürdürdüğünü kaydetti. Altunbilek, 2013 yılında yüzde 16 büyüyen yerel zincirlerin, bu yıl yüzde 15 büyümesinin öngörüldüğünü söyledi.

Bu organizasyonun gelecek yıllarda da farklı formatlarla devam etmesi gerektiğine işaret eden Altunbilek, şunları kaydetti:

"Etkinlikte marketlere ürün ve hizmet sağlayan firmalar, yerel zincir marketlerin üst düzey yöneticileri ile görüşerek ürün ve hizmetlerini tanıtma fırsatı bulacak, iş birliklerini geliştirebilecek. Yerel zincirler, marketleri için yeni markalar kazanacak. Firmalar da yeni zincir marketlerle bağlantı kurma imkanı bulacak. Fuar katılımcıları ise stantlarında sergileyecekleri yeni ürünleri ve gelişmeleri tüm katılımcılarla paylaşacak. Sektörü analiz edecek uzman konuşmacıların yer alacağı konferanslarda da tüm katılımcılar sektörün geleceğine yönelik bilgiler edinecek, birbirleriyle bilgi paylaşımı için uygun bir platformda buluşabilecek."

"Pazar günü perakende noktaları tatil olmalı"

TPF Başkanı Mustafa Altunbilek, yerel zincirlerin rekabet gücünün artırılması gerektiğine işaret ederek, "Bunun için insana, teknolojiye ve markalaşmaya yatırım yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Perakandecilerin müşteriyle en yakın temasta olan kuruluşlar olduğunu ifade eden Altunbilek, müşterilerin memnuniyetini artırmak ve onlara değer sunmanın işlerinin özeti olduğunu anlattı.

Yaklaşık 3 yıldır gündemde olan perakende yasasının bu yıl hayata geçirilmesini istediklerini vurgulayan Altunbilek, "235 milyar dolarlık ciroya sahip ve istihdamda ülkenin 3. büyük sektörü olan perakende sektörünün artık bir yasası olması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Altunbilek, söz konusu yasayı kapsayacak konular arasında da yer alan, çalışanların işlerini bir meslek olarak görmeleri ve onların sosyal yaşamları için pazar günü perakende noktalarının tatil olması gerektiğinin altını çizdi.

Etkinlik kapsamında perakendenin en başarılı fikirlerini ödüllendirmek üzere bir yarışma da düzenleniyor. Sadece TPF çatısı altındaki İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneğine (PERDER) üyelerine yönelik gerçekleştirilen yarışma bu yıl, "En İyi Mağaza Tasarımı", "En İyi Müşteri Hizmetleri, CRM ve Teknoloji Uygulamaları", "En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi" ve "Perakende de En İyi İnovasyon Uygulaması" kategorilerinden oluştu. Katılımcıların, projelerine ürün ve servis sağlayarak destek veren şirketler ile tedarikçileri de ortak edebildiği yarışmanın ödül töreni yarın gerçekleştirilecek. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

İstanbul Türkiye Kıbrıs Haliç Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title