Haberler

Yerel Seçime Doğru

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun'dan, Yüreğir ve Kozan ilçeleri arasına hafif raylı sistem sözü.

AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Torun, seçimi kazanması halinde, Yüreğir-Kozan arasında hizmet verecek olan ve İmamoğlu ilçesini de kapsayacak hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Torun ile Kozan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Kazım Özgan, Kozan ilçesinde, Belediye Şelale Tesisleri'nde düzenlediği kahvaltılı toplantıda basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Torun, 30 Mart'ta Adana'yı AK Parti Belediyeciliği ile tanıştırarak birikmiş tüm sorunları çözeceklerini ve standartlarını yükselteceklerini, Adana'yı, Gaziantep ve Kayseri gibi şehirlerle değil, İstanbul ile kıyaslanır bir şehir haline getirme hedefi ile çalışacaklarını ifade etti.

İmamoğlu'ndaki 150 milyon liralık Yedigöze Barajı Sulama Projesi'nin de 30 Mart 2015'de tamamlanacağını, sulama imkanlarının artması ile bölge çiftçisine yılda 17 milyon lira ek gelir sağlanacağını ve projenin yapımında 1150 kişiye istihdam sağlanacağını hatırlatan Torun "Bir çok hükümet, meydanlarda bu projeyi yapacakları sözü verdiler. Ancak yapamadılar. İşte, AK Parti'nin farkı söz vermez, söz verdiyese de mutlaka yapar. Yedigöze Barajını yapmak AK Parti'ya nasip oldu. Şimdi sulama projesi tamamlanacak. AK Parti demek, hizmet demek, icraat demek" ifadeleri kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin personel giderlerini karşılamak için ASKİ'ye 230 milyon lira borçlandığını iddia eden Torun, "2 aydır bunu söylüyorum. Hiç bir yönetici bu doğru değildir diyemiyor. Şuana kadar ASKİ'ye borçları 230 milyon lira. Bizim bir bakanımız dün temel atma töreni için İmamoğlu'na gedi. Hizmete temel attığı yerin tutarı 150 milyon lira, ASKİ'nin büyükşehire borç olarak verdiği para ise 230 milyon lira. O zihniyet nere, bu zihniyet nere. Takdir halkımızındır" diye konuştu.

Torun, seçimi kazanması halinde, Yüreğir ile Kozan ilçelerini İmamoğlu ilçesini de kapsayacak şekilde hafif raylı sistemle bağlayacaklarını belirtti.

Torun, Kozanlı kadınların kendisine yüzde 60 oranında destek verecekleri sözü karşılığında istedikleri doğalgaz konusunda da ilgili kurumlarla görüşerek gereken yatırımın yapılmasını sağlayacağını, Kozan'ın Göller yöresi ve Ceyhan'daki su sorununu da çözeceklerini bildirdi.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise Abdullah Torun'un milletvekilliği yaptığı dönemde gösterdiği çaba ile Kozan ilçesine 864 konutluk TOKİ yatırımının mimarı olduğunu ve Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde de ortaya koyduğu projelerle Adana'ya çok önemli hizmetlerde bulunacağına inandığını söyledi.

Toplantıya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Kozan Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayları da katıldı.

Torun ve  Özgan, toplantı sonrası Saimbeyli Caddesinde esnafı ziyaret ederek, köy gezisi gerçekleştirdi. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Abdullah Torun Ak Parti İmamoğlu Yüreğir Yerel Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title