Haberler

Yenişehir'de 3 Bin Kişilik İftar

İzmit Belediyesi’nin mahallelerdeki toplu iftar etkinlikleri, 3 bin kişinin ağırlandığı Yenişehir mahallesi iftarı ile devam etti.

İzmit Belediyesi'nin mahallelerdeki toplu iftar etkinlikleri, 3 bin kişinin ağırlandığı Yenişehir mahallesi iftarı ile devam etti.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Özel Cihan Hastanesi yanındaki iftar için saatler öncesinde masalar kuruldu. 2 bin kişilik olarak programlanan iftara katılım yüksek olunca buna göre tedbir alındı ve 3 bin kişi birlikte oruçlarını açtılar. Sokaktaki toplu iftarda İzmit Belediye Başkanı Doğan'ın kızları, ablası, eniştesi, kuzenleri ve yakınları da yer aldı. Doğan, iftar öncesi bütün masaları dolaşarak vatandaşların Ramazan ayını kutladı. Başkan Doğan, yemek kazanların başına geçerek vatandaşlara yemek servisinde bulundu. Ezanın okunmasıyla birlikte binlerce kişi büyük bir heyecan içinde iftarlarını açtılar.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, toplu iftar etkinliğinde yaptığı konuşmada Ramazan ayını büyük bir heyecan ve coşku içinde geçirdiklerini, mahallerdeki toplu iftarlarla bu coşkuyu toplumun her kesimine yaydıklarını belirterek, "Bu akşam burada İzmit'in en büyük iftarını veriyoruz. Yenişehir Mahallemiz seçimlerde olduğu gibi bu akşamda yine farkını gösterdi. Ramazan'ın havasını hep birlikte solumanın aynı çorbadan, yemekten yemenin heyecanı içindeyiz. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak da değerlendirme yapan Başkan Doğan, "Başbakanımız sayın Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği yolda çalışıyoruz. Ülkemiz son 12 yılda yapılan hizmetler çağ atlamıştır. Dünyada söz sahibi, güçlü ülke olduysak bunun en büyük mimarı Başbakanımızdır. Güçlü Türkiye demek Müslümanlara yapılan zulümlerin sonu demektir. Ülke olarak güçlü olmak zorundayız. Kavgaları bırakıp birlik beraberlik içinde bulunmalıyız. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bir tarafta dünya lideri sayın Recep Tayyip Erdoğan, diğer tarafta da Türkiye'yi bilmeyeni tanımayan yurt dışında yaşayan biri. Halkımız, ülkemize kimin hizmet edeceğini çok iyi bilmektedir." şeklinde konuştu.

İftar sonrası mahalle sakinleri Başkan Doğan'a çiçek vererek teşekkür ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan İzmit Belediyesi Nevzat Doğan Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title