Haberler

Yeni Buca Stadı'nın Mülkiyet Sorunu

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Turkcell Süper Lig Ekiplerinden Bucaspor'un Yeni Sezonda Maçlarını Yeni Buca Stadı'nda Oynamasını Amaçladıklarını, Bunun İçin Stadı Uluslararası Standartlara Çıkarmayı Hedeflediklerini Söyledi

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Turkcell Süper Lig ekiplerinden Buca spor'un yeni sezonda maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynamasını amaçladıklarını, bunun için stadı uluslararası standartlara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmir Valiliğinde, Vali Kıraç başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca spor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur ile diğer yetkililerin katılımıyla toplantı düzenlendi. Vali Kıraç, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, amaçlarının Süper Lig'e çıkan Buca spor'un maçlarını geçen sezon oynadığı Yeni Buca Stadı'nda yapabilmesi olduğunu, bu doğrultuda Yeni Buca Stadı'nın uluslararası standartlara çıkartılarak, vatandaşların rahatlıkla gidebileceği bir yapıyı oluşturmak istediklerini kaydetti.

Buca spor Kulüp Başkanı Mehmet Bektur'un Yeni Buca Stadı'nın mülkiyeti konusunda her zaman kendilerinden destek istediğini kaydeden Kıraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Yeni Buca Stadı ile ilgili Maliye ile Buca Belediyesi arasında yaşanan hukuki ihtilaf nedeniyle Yargıtay'da süreç var. Bugünkü toplantıda Yeni Buca Stadı'nın Milli Emlak'a geçmesi, sonra da Gençlik Spor Müdürlüğüne devredilmesi ve mevcut statta yapılacak yeni bir çalışmayı değerlendirdik. Buca Belediyesi, Yeni Buca Stadı'na yatırım yaptığı için takas karşılığında Buca ilçesindeki Çevik Bir Meydanı'ndaki sahayı kendisine tahsis talebini iletti.'

Bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Kıraç, Yeni Buca Stadı'nın yeni sezona yetiştirilmesiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini ifade etti.

Kıraç, stadın yenilenmesinin sezon başına yetişmeyebileceğini, bu nedenle Buca spor'un maçlarını Atatürk veya Alsancak Stadı'nda yapabileceğini kaydetti.

Altay ve Alsancak Stadlarında ufak tefek sorunların zaman içerisinde halledileceğini söyleyen Kıraç, Süper Lig'e yeni çıkan Buca spor'a yeni sezonda başarılar diledi.

Kıraç, öncelikli hedeflerinin İzmirlilerin spor aktivitelerini huzur içinde izletmek olduğunu belirterek, 'Kurala, kriterlere uygun olmayan projelere izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız, dünya statlarında yer alan kriterlerde maç seyredecekler' dedi.

- BUCASPOR KULÜBÜ BAŞKANI BEKTUR-

Bucaspor Kulübü Başkanı Mehmet Bektur da, toplantının hem içeriği, hem de sonucu açısından çok önemli olduğunu belirterek, 'Bu program sonuçlanırsa, Bucaspor İzmir ile övünecektir. İzmirliler de Bucaspor'un aldığı başarılı sonuçlarla övünecektir. Maçlarımızı Yeni Buca Stadı'nda oynayacağız. Sezon başında 2-3 maç gecikmenin kabul edilebilir bir gecikme olduğunu düşünüyorum. Bu gecikme yaşanırsa o sürede maçlarımızı Atatürk ya da Alsancak Stadı'nda oynayacağız' dedi.

- STAT SORUNU-

Bucaspor'un maçlarını oynadığı Yeni Buca Stadı'nın arazisi Hazine'ye, stadın mülkiyeti ise Buca Belediyesi'ne ait. Bu iki kurum arasında devam eden hukuki süreç nedeniyle herhangi bir çalışma yapılamayan statla ilgili bugün yapılan toplantıda, Buca Belediyesinin stattaki mülkiyet hakkını Çevik Bir Meydanı'ndaki Buca Stadı ile değiştirilmesi gündeme geldi.

Bu takasın gerçekleşmesi halinde Yeni Buca Stadı'nın mülkiyeti Hazine'ye devredildikten sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne tahsisinin yapılması planlanıyor.

İki kurum arasındaki hukuki sürecin tamamlanabilmesi için Buca Belediye Meclisinin davadan vazgeçme kararı alması gerektiği bildirildi.

(ALK-MV-KAN) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title