Haberler

Yedigöller Ezop Masal Adası Tanıtımı Devam Ediyor

Güncelleme:

Yerel Basın ve Ulusal Basın temsilcileri, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça'nın da katılımı ile Belediye'ye ait Yedigöller Şehzadeler Parkı Ezop Masal Adasını ziyaret ettiler.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, tanıtımı devam eden Yedigöller Şehzadeler Parkı Ezop Masal Adası hakkında Yerel Basın ve Ulusal Basın temsilcilerine çalışmalar yaptı;

"Yedigöller Şehzadeler Parkı; eski çöp alanının ıslahı ile oluşturulan 1 milyon m2'lik içinde gölleri olan, tematik bahçeleri, Sera-gezinti alanları, Ezop Masal Adası, Balık Restoran ve olta balıkçılığı, Kuruluş-Kurtuluş Panorama, zaman tüneli, yeme içme yerleri, kaykay pisti ile kültürel ve eğlence anlamında birçok yatırımı gerektiriyor. Burada, geçtiğimiz aylarda 88 adet Yaşam Bahçelerimizin açılışını yaptık. Yakın Zamanda da Ezop Masal Adamızın açılışını yapacağız.

Ezop Masal Adamızla ilgili, geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir AVM'de buranın tanıtımı için oradaki basın mensupları ile bir araya geldik.

Ezop, Frigya' da doğmuştur. Kütahyalıdır.

Ezop'un M. Ö. 620 yılında Anadolu'da (Frigya'da) doğduğu bazı kaynaklarda yer alıyor. Bazı yazarlar onun bir şair olduğunu, bazıları da Xanthos'un kölesi iken serbest bırakıldığını yazıyorlar.

Herodot (M. Ö. 485 – 425), Platon (M. Ö. 427 – 347), Aristoteles (M. Ö. 384 – 322) gibi eski çağın en tanınmış bilginleri bile Ezop'un adını zikrediyorlar. Bu sebepten dolayı Kütahyalı demekteyiz.

Bunu öğrendiğimizde ise bunun yaşatılması anlamında, Ezop'un, yaşadığı MÖ 500' lü yıllarda fabllarında yer verdiği ağustos böceği, karınca, tilki, kurbağa, aslan, fare gibi hayvanların figürleri ve o dönemin evleriyle 13 hikâyesini burada canlandırdık. Burayı doğayla bütünleşmiş bir mekân haline getirdik.

Ezop'u anlattıkça ulusal ve uluslararası düzeyde ilgi çok artmaya başladı. Yerel ve ulusal basında sıkça yer aldı. TRT Çocukta, Yumurcak TV'de ve daha birçok çocuklar ile ilgili programlardan teklifler geldi."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa İça Kütahya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title