Haberler

Memleket kokan adam

Umut Nimet Ataş

Umut Nimet Ataş

Aktivist Ve Yazar
27.02.2024 12:37

Onun memleketini ve milletini kalkındırmak için hiçbir ayrımcılığa prim vermeden yürüttüğü çalışmalar gerçekten hayranlık uyandırır. Gece gündüz demeden içindeki insan sevgisi ile dirilip durmuş bir vatanseverdir o aslında. Halkının aczini, yoksulluğunu, cehaletini gidermek, hastalıklarını iyileştirmek için ne lazımsa araştıran ve bunları hayata geçirmek için elinden geleni yapan bir vatan aşığı. İşlerin böyle gelmiş böyle gider mantığı dışında da halkı mutlu edecek şekilde yürüyeceğini ispat etmiş bir kahraman. Görev yaptığı yerlerden ayrılırken arkasında inanılmaz bir başarı hikâyesi bırakan, şimdiden Türkiye'nin unutulmaz valileri arasında yerini alan, tüm yönleriyle inceleyen bu yazı aynı şekilde başarılı olmak isteyen herkese de bir ışık tutacaktır. Eminim ki bu yazıdan sonra onu daha iyi tanıyarak gerçek değerini takdir edecek ve neden o kadar çok sevildiğini daha iyi anlayacaksınız. Evet, yazımıza konu olan büyük devlet adamı Batman valisi EKREM CANALP.

Yüreğine düşen cennet vatan ülkemizin sevdasını hayatının her anında yaşayarak, adını tarihin satır aralarına nakış nakış işletmiştir. Her adımı şehit kanıyla yoğrulmuş bu güzel yurt için, bu yurdun üzerinde yaşayan insanlar için çalışmak daima en mükemmelini yapmak temel gayesi olmuş ve bunu kendisine şiar edinmiştir.

Şehirler tarihten aldıkları güç ile geleceğe kalır, şehri yaşatmak insanı yaşatmakla eş değerdir. Batman şehri tarihin birçok dönemine tanıklık etmiş, Anadolu'nun birçok zenginliğini içinde barındıran güzide bir şehrimizdir. Batman'da bulunmak ve bu şehre hizmet etmek, bu şehirde yaşayan herkes için büyük bir bahtiyarlık bilinci ile tüm kesimin takdirini toplamıştır.

Klasik devlet adamı profilinin dışına çıkmış statükoculuktan ziyade milletin menfaatini düşünen büyük bir şahıstır. Bulunduğu ortamda cesaretle pratik kararlar alarak devletin işleyişinde hız kazandırıyor, gittiği yerlerde görev yaparken kendi görüşünün dışında insanları dinleyerek onların katkılarına değer veriyor, milletin gönlünde müspet olarak yer ediniyordu.

Çalıştığı bütün yerlerde cesareti ve yaptıkları devrim niteliğindedir.

Yaptığı işe gönül veren, sorgulayan, düşünen, çare üreten sıradan ama sıra dışı bir bürokrat. Hepimize örnek teşkil eden çalışmalarıyla bizlere ilham veren öncü bir büyüğümüz, Türkiye'de vali olarak görev yapan nevi şahsına münhasır, öyle bir şahsiyetin hizmetlerine bizim kadim şehrimizin ev sahipliğinde izlerine rastladığımız eserleri ile adından söz ettiren bu topraklarda doğmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum.

Sayın Valimiz devlet adamlığını milletin sıcak yüreğinde perçinleyen yaptığı çalışmalarla gönüllerde iz bırakan, halkın gözünde devletin sıcak ve gülen yüzü olan, devlet ile milleti kaynaştıran, milletin devletine olan güveninin ve saygınlığının artmasına vesile olan, bazen parklarda çocuklarla oyun oynayan, bazen köylüler ile oturup ayran içen büyük bir yönetici ve aynı zamanda Aziz Türk milletinin bir evladı.

Herkes bilmelidir ki güçlü iken adalet, zayıf iken cesaret göstermek asalettendir. Hassasiyet gösterdiği en temel nokta hizmetin kaynak israfı olmadan adaletle ve süratle tamamlanmasıdır. Bu ve diğer konularda gençlerimizin örnek alacağı, tarihe adını altın harflerle yazdıracak şahsiyetlerdendir. Başarının sırrı heyecandır ve Sayın Valinin doping noktasında olan en büyük özelliği budur.

Atamız Yavuz Sultan Selim gibi az zamanda çok büyük işler başarmış büyük bir devlet adamı.

Görev yaptığı yerlerde ilk önce aksaklıkların ne olduğunu belirler, tespitler yapar, teşhisi koyar, sonra tedaviye başlar. Yenilikçi yaklaşımıyla kamu yönetimine farklı bir boyut getirmiş bir lider. Görev yaptığı her yerde toplumun tüm kesimleriyle en iyi iletişimi kurmuş bir yönetici, ülkenin geleceği için mutlaka benimde katkım olacak diye yola çıkan iyi bir vatandaş veher kesin gönlünü kazanmış çalışkan bir lider. Elbette ki görev süresi içinde yapmış olduğu hizmetleri buraya sığdıramayız fakat sadece Türkiye'de ilk defa Batman'da hayata geçirilen öncü ve örnek teşkil eden bazılarını paylaşmak isterim:

. Türkiye'de tek; Aykome Projesi hayata geçirildi.

. Batman'a ilk defa muhtarlık evi kazandırıldı.

. Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük hayvan barınağı hizmete açıldı.

. Yeni yapılarda 14 madde uygulaması başlatıldı.

. Aş Evleri Projesi hayata geçti.

. Yüzyılın Aşı, Bin Yılın Kardeşliği Projesi başlatıldı.

. Batman 6.kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali yapıldı.

. Türkiye Motosurf Şampiyonası'na ev sahipliği yapıldı.

. Öğrencilere 1000 kişilik yeni ders çalışma alanı oluşturuldu.

. Yerinde İletişim Yerinde Çözüm Projesi hayata geçirildi.

. Türkiye'de tek; okul öncesi öğrencilere beslenme desteği verilmeye başlandı.

. Türkiye'de tek; Askıda Yemek Uygulaması başladı.

. Türkiye'de tek; TİD İslam Uygulaması hayata geçirildi.

. Türkiye'de tek; taziye evi hizmetleri belediye tarafından karşılanmaya başlandı.

. Türkiye'de tek; kütüphanecilikte Batman modeli inşa edildi.

. Türkiye'de tek; Ekmeğimizi Kendimiz Pişirip Kendimiz Dağıtıyoruz Projesi faaliyetlerine başladı.

. Türkiye'de tek; LED Işıklı Yaya Geçidi Sistemi hayata geçti.

. Türkiye'de ilk; Merhem Projesi hayata geçti

. Türkiye'de tek; Stm Batman Projesi hayata geçti.

. Türkiye'de ilk; Devlet Mahallesi Projesi ile hizmet sunulmaya başlandı.

. En ucuz ulaşım hizmeti Batman'da, öğrenci 1 lira.

. Park İçi Büfe / WC Projesi uygulanmaya başlandı.

. 2.260 köy çocuğuna taraftar heyecanı yaşatıldı.

. Türkiye'deki En Uzun Animasyonlu LED Aydınlatma Projesi hayata geçti.

5 İLÇEMİZDE 5 FESTİVAL

BATMAN FESTİVALLER ŞEHRİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

. Beşiri'de Danuk (Buğday) ve Fıstık Festivali,

. Sason'da Bal, Çilek ve Ceviz Yayla Festivali,

. Hasankeyf'te 3. Su, Doğa Sporları ve Turizmi Festivali,

. Türkiye Su Jeti, Flyboard ve Motosurf şampiyonası

. Gercüş'te 2. Bağbozumu Festivali,

. Kozluk'ta Şehr-i Zor Doğa Kültür ve Turizm Festivali ile kentimizin turizm ve sosyal kültürel faaliyetlerine büyük katkı sağlandı.

Emin olunuz ki bu hizmetler sadece özet…

Milletine hizmet için gecesini gündüzüne katan, köy, kasaba, şehir demeden adım adım dolaşan bir vali…. Belki de ben bu yazıyı kaleme alırken sayın vali bir yerlerde açılış yapıyordur.

Güler yüzü ve samimiyeti ile milletin gönlüne dokunan devlet adamlarını bu millet asla unutmaz. Sayın valim sizi tanımak bizim için büyük bir şeref.

Başarılarınız daim olsun.

title