Haberler

Şampiyonluk yarışı kızıştı

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
27.01.2024 05:03

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı oldukça kızışmış durumda.

Futbol camiasındaki genel görüş iki takım arasındaki puan puana olarak devam eden şampiyonluk yarışının son haftaya kadar devam edeceği yönünde ama ben öyle düşünmüyorum. Süper ligde sezonların ikinci yarısı ilk yarılara göre her zaman çok daha zor geçmektedir.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray her ne kadar ezeli rakibi Fenerbahçe'nin averaj ile arkasında olsa bile olası bir puan kaybında rakibini geçecektir. Tabii ki bunun tam tersinin olması da mümkün ama arkadan gelen takımlar nedense bu konuda her zaman daha rahat olurlar.

Son haftalara bu şekilde kafa kafaya girileceğini düşünmesem bile futbolda her an her şey değişebilir kuralını da unutmamak gerekir. Eğer ki son haftalara bu şekilde puan puana girilirse işte o zaman hocaların tecrübesi, bilgisi ve takım üzerindeki etkileri sonucu belirleyici olacaktır.

Bu demek oluyor ki son haftalara kafa kafaya girilirse, sahada mücadele eden futbolculardan çok hocalar ön plana çıkar. Öz güveni yüksek olan, sinirlerine hakim olan, kalitesini sahaya yansıtan takım ipi göğüsler.

Görüyoruz ki her iki takımın kadro kaliteleri diğer takımların kadroları ile kıyaslandığında fark apaçık ortada ama bunu sahaya yansıtmak kadro kalitesinden daha önemli. Puan tablosunda görüldüğü üzere süper ligde ilk iki sırada Galatasaray ile Fenerbahçe olacak.

Sezonun ilk yarısının ardından başlayan ara transfer döneminde kadrosuna kaliteli ve tecrübeli isimleri katarak şampiyonluğu ne kadar çok istediğini bir kez daha gösteren Fenerbahçe ile sezonun ilk yarısında bile kadrosunda eksikleri olduğu bilinen ve takımın en önemli isimlerinden Sacha Boey'u Bayern Münih'e gönderen Galatasaray arasında kadro kalitesi olarak dengeler değişti. Kağıt üzerinde değişen dengeler aynı oranda sahaya da yansırsa Fenerbahçe şampiyonluk yolunda bir adım öne geçer.

Bakalım gelecek maçlar bizlere neler gösterecek…

title