Haberler

Algıyla buraya kadar

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
08.05.2024 05:25

Süper Lig de son 3 haftaya girilirken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı açılmaya devam ediyor.

Galatasaray Süper Lig'in son 3 haftasına ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde girecek. Galatasaray önümüzdeki hafta İstanbul deplasmanında Fatih Karagümrük ile oynadıktan sonra evinde Fenerbahçe ile karşılaşacak ve Konyaspor deplasmanı ile ligi tamamlayacak.

Fenerbahçe cephesi başkanından yöneticisine, teknik direktöründen futbolcusuna, eski yöneticisinden taraftarına, medyasından bazı Beşiktaş'lı sözde gazetecilere kadar hep birlikte algı yaratarak Galatasaray'ın olası şampiyonluğunu bir yandan engellemek olmuyorsa da en azından değersizleştirmek için adeta savaş veriyorlar.

Galatasaray yoluna emin adımlarla yürürken Fenerbahçe yıllardır gelmeyen şampiyonluk ve son yıllarda rakibine kaptırdığı psikolojik üstünlük nedeniyle sürekli bocalayarak bir bakıma kendi kendini şampiyonluktan ediyor.

Fenerbahçe cephesinin sürekli dile getirdiği bizi engelliyorlar sözü aslında hep havada kaldı. Madem ki engelleniyorsunuz bunu kim yada kimler yapıyor?

Hem ligde 35 maçta tek yenilgi almış olan bir takım nasıl engellenmiş olabilir ki? Buna çocuklar bile güler. Futbol sahada oynanıyor, Fenerbahçeliler algı yaparak Galatasaray'ı saha dışına çekmeye çalıştıkça kendi takımlarının ritmini bozduklarından, Süper Kupa maçına çıkmamakla (gençleri çıkartarak) takımlarına yanlış mesaj verdiklerinden haberdar değiller sanırım.

Tff diyorlar, hakemler diyorlar ama Erden Timur'un "tüm maçlar geriye dönük olarak tarafsız hakemler tarafından yeniden izlensin gerçekler ortayı çıksın, ne çıkarsa bizim kabulümüzdür" önerisine cevap vermiyorlar daha doğrusu veremiyorlar. Neden acaba?

Tff dediler Tff seçim kararı aldı, şimdi de onu beğenmiyorlar. Tff seçimi Temmuz ayında değil de Haziran ayında yapılırsa Fenerbahçe bu sezon için bundan ne kazanacak? Seçimin Haziran ayında yapılmasının bu sezona etkisi yok ama derlerse ki gelecek sezonun planlaması için ona bende kabulüm…

Hakemler diyorlardı ve yabancı hakem gelsin istiyorlardı, istedikleri oldu, 4 haftadır VAR'da yabancı hakem var. Bu 4 haftada Galatasaray puan kaybetmezken, Fenerbahçe 4 puan kaybetti. Demek ki Fenerbahçe yabancı hakemlerle daha fazla puan kaybediyor.

Daha önceki yazılarımda da yazmıştım, "hakemlerimiz maalesef Türk futbolunun gelişmesinin önündeki en büyük engellerin başında geliyor" diye. Hala da aynı düşüncedeyim ve gelecek sezon hem saha içinde hem de VAR'da yabancı hakem uygulaması devam etmelidir.

Buna ek olarak gelecek sezondan itibaren tüm kritik pozisyonlarda VAR hakemi ile maçın hakemi arasındaki konuşmalar açıklanmalıdır. VAR hakemi maçın hakemini çağırıyor mu çağırmıyor mu, çağırılıyorsa maçın hakemi ekrana gidiyor mu gitmiyor mu, aralarında ne gibi konuşmalar oluyor, tüm bunlar şeffaf olarak açıklanmalı ki gelecek sezonda bu sezon gibi bizi engelliyorlar türünden açıklamalar ile, algılar ile geçmesin.

title