Haberler

Şampiyonluk Yolunda Ağır Yara

Eren Karadaş

Eren Karadaş

24.04.2024 10:36

Haftalar sonra Süper Ligde ideal 11 diye adlandırdığımız kadroyla çıkan Fenerbahçe, Sivas deplasmanında adeta yokları oynayarak sahada 1 puanla ayrıldı ve şampiyonluk yolunda hiç beklemediği bir darbe aldı. Maç kadrolarını gördüğümüzde Sarı Lacivertlilerin iyi bir oyunla zorlu deplasmandan 3 puanla döneceğini düşünüyorduk ki ben ve benim gibi düşünenler yanıldılar. Fenerbahçeli futbolcular taraftarlarına adeta saç baş yoldurdu. Hiçbir bir organize atağı olmayan, kanatları kullanamayan, pozisyon üretemeyen, kaleye şut atamayan bir takım görüntüsündeydi. İleride Sivassporlu oyuncuların yaptığı hatalarla pozisyona girmeye çalışsalar da Szymanski, Dzeko, İrfancan, Tadiç kazandıkları topları olumlu yönde kullanamadılar. Oldukça kısır geçen ilk yarı beraberlikle sonuçlanacağı düşünülürken sahneye Fred çıktı. Ferdi'nin pasında topu iyi kontrol etti ve ceza sahasının dışında mükemmel bir vuruşla topu adeta 90 diye tabir ettiğimiz bölgeden ağlara gönderdi. Fred'in ilk yarının son dakikasında attığı bu golle o teknik ekip ve oyuncular üzerindeki baskı tamamen kalktı ve ikinci yarı daha rahat bir takım sahada göreceğimizi düşünmüştük.

İkinci yarıya önde başlayan İsmail Kartal'ın öğrencileri ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da sahada yokları oynadılar. Fenerbahçe sahada bu kadar kötüyken ev sahibi Sivasspor da da maça ortak olacak hiç bir etki yoktu. Koita'nın kendi çabaları ve becerisiyle golü buldular ve bu dakikadan sonra oyuna heyecan geldi. Bu dakikalarda oyuna hamle yapan İsmail hoca Tadiç ve Osayi Samuel'i oyundan alarak Cengiz ve Mert Müldür'ü sahaya sürdü. Yaptığı değişikliklerden verim alamayınca Szymanski ve Dzeko'yu da oyundan alarak Serdar ve Batshuayi gol umudu olarak oyuna aldı. Sezonun en formda oyuncularından biri olan İrfan Can Kahveci sahneye çıkarak takımını öne geçiren golü atınca tüm Fenerbahçeliler derin bir "oh" çekti. Karşılaşmanın son dakikalarına doğru Livakoviç'in Manaj'a yaptığı müdahale sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Manaj topu ağlara gönderince tüm Fenerbahçelilerin dünyası karardı. Uzatma dakikalarında galibiyet golünü bulamayınca Fenerbahçe bu zorlu deplasmanda 2 puan bıraktı ve şampiyonluk yolunda hiç beklemediği bir puan kaybı yaşadı.

Sezona Avrupa'da kupa, Süper Ligde şampiyonluk, Türkiye kupası ve Süper kupa hedefiyle başlayan Fenerbahçe Önce Türkiye kupasından elendi, ardından Süper Kupa karşılaşmasına çıkmayarak kupayı Galatasaray'a bıraktı. Son olarak Konferans kupasından da elenerek 4 kupa hedefiyle çıktığı bu yolda tek hedef olarak Süper lig şampiyonluğu kalmıştı anca son 5 haftaya girilirken lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde bulunuyor. Son 5 hafta neleri gösterir bilmiyorum ama artık bu saatten sonra işleri bir hayli zor.

title