Haberler

Olumlamanın Gücü

Dilan Ekinci Karabulut

Dilan Ekinci Karabulut

Spiritüel Danışman Eğitmen ve Yazar
03.05.2024 02:15

Olumlama, pozitif bir tutumu sürekli tekrarlama halidir. Bu durum, bir hedefe ulaşma, başarma veya olumlu bir durumu teşvik etmeye olanak tanır. Sürekli tekrarlama ile bilinçaltınıza yerleşen pozitif düşünceyi zihin gerçek kabul eder, çekim yasasını harekete geçirir ve olumlanan durum hayata geçer.

Olumlamanın ayrıca, motivasyonu arttırma, stresi azaltma, insan ilişkilerini güçlendirme, özgüveni ve özsaygıyı arttırma, zorluklarla başa çıkmayı kolaylaştırma, sağlıklı ve dengeli hissetme konusunda pozitif katkısı vardır.

Olumlama yapmak, insanların kendilerine güvenini artırır ve onları daha fazla çaba göstermeye teşvik eder.

Olumlama, duygusal refahı arttırır.

Olumlu bir zihin, zorluklara farklı bir bakış açısı sunar ve insanların daha etkili çözümler bulmalarına yardımcı olur. Çözüm odaklıdır.

Olumlama yaparken cümlenin olumsuz bir kalıpla kurulmaması önemlidir. Genel olarak "seçiyorum" ve "niyet ediyorum" gibi kelimeler kullanılır. Bu kelimeler, olumlamanın etkili bir şekilde gerçekleştirilmesine yardımcı olan ifadelerdir.

Ayrıca olumlama, olumlu düşünceleri benimseyerek bilinçli bir şekilde yapılmalıdır. Kişi olumlanan durumu hissetmeye çalışmalı ve mümkünse buna 5 duyu organı ile imgeleme çalışmasını dahil etmelidir. Örneğin, "Para bana bolca akar." cümlesini söylerken, paranın hışırtısını duymak, kağıda dokunduğunu hissetmek, kokusunu almak gibi eylemler çekim yasasını daha hızlı hayata geçirecektir.

Olumlama yapılan konular çeşitlilik gösterebilir. Spiritüel alanda oldukça yaygın olanlar ise; Para ve Bolluk alanına yönelik olumlamalar, İlişki durumuna yönelik olumlamalar, Evren ile Kişinin arasındaki bağı güçlendirmeye yönelik olumlamalar, Başarı ve İlhama yönelik olumlamalar, Minnet dolu olumlamalar şeklinde sıralanabilir.

İşte bazı Olumlama örnekleri;

Huzurlu olmayı seçiyorum.

Geçmişin yüklerinden arınmayı seçiyorum.

Kendimi aydınlatıyor ve kutsuyorum.

Akıştayım.

Sağlığı, huzuru, uyumu, dengeyi ve iyi niyeti seçiyorum.

Evren ile birim ve bütünüm.

İçimi sevgi ile dolduruyorum.

Başarı ve İlhamı seçiyorum.

Bolluk içerisindeyim.

İlahi olana güveniyorum.

İçsel bir motivasyon ve şevke sahibim.

Kendime ve başkalarına karşı her zaman iyimser ve pozitif olabilmeyi niyet ediyorum.

Sahip olduklarım için minnet doluyum.

Gerekli her şeye sahibim. Evren bana bol davranıyor.

İstediğim her şeyi başarabileceğimi biliyorum.

Güven içinde ve huzurluyum.

title