Haberler

Hacettepe Tıp Fakültesi Kuruluşunun 50. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

Hacettepe Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bülent Sivri, Hacettepe Tıp Fakültesinin kuruluşunun 50’inci yılına ilişkin yaptığı açıklamada,“Hacettepe Hastanesi projesi yürürken mahalle halkından İhsan Doğramacı bir takım tepkiler alıyor.

Hacettepe Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bülent Sivri, Hacettepe Tıp Fakültesinin kuruluşunun 50'inci yılına ilişkin yaptığı açıklamada,

"Hacettepe Hastanesi projesi yürürken mahalle halkından İhsan Doğramacı bir takım tepkiler alıyor. Onların gönlünü almaya çalışıyor ve 'Hacettepe'yi Arsenal yapacağım' diyor. Hacettepe'yi Arsenal yapamıyor ama Hacette Üniversitesi Tıp Fakültesini kuruyor ve o zaman için 50 yıl kadar tıp eğitiminde sıçrama yapıyor" dedi.

Hacettepe Tıp Fakültesi, kuruluşunun 50'inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Hacettepe Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sivri, Hacettepe, Ankara'nın en eski yerleşim bölgelerinden bir tanesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "O zaman ki deyimle ağır delikanlıların harman olduğu bir yer. Bizim de kuruluşumuzun yeri bu bölge. O zaman mor menekşeleri ile meşhur ve bir de futbol takımı var. Sayın İhsan Doğramacı, bu bölge de hastane planlıyor. Kendisi uzun süre yurt dışında kalmış daha sonra Türkiye'ye dönmüş Ankara Üniversitesinde göreve başlıyor."

Prof.Dr. Sivri, İhsan Doğramacı tarafından bu sürecin iyi yönetildiğini ifade ederek şunları kaydetti: "O dönemin siyasilerinden gerekli destek alınıyor. Bir yangın öyküsü var barakalar yanıyor. Peşinden yanan bölge yeniden hastane olarak inşa ediliyor. Bölgeye başka hareketlilik bir yenilik getiriyor. Futbol takımında oynayan örgenciler, genç öğretim üyeleri var. Dolayısıyla bu Hacettepe Mahallesi ile Hacettepe Hastanesi bir birliktelikle anılmaya başlıyor."

Hacettepe Hastanesi projesi yürürken çeşitli sıkıntıların ortaya çıktığını söyleyen Prof.Dr. Sivri, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnşaat yapılırken mahalle halkından, İhsan Doğramacı bir takım tepkiler alıyor. Onların gönlünü almaya çalışıyor ve 'Hacettepe'yi Arsenal yapacağım' diyor. Hacettepe'yi Arsenal yapamıyor ama Hacette Üniversitesi Tıp Fakültesini kuruyor ve o zaman için 50 yıl kadar tıp eğitiminde sıçrama yapıyor."

Hacettepe'yi diğer fakültelerden farklı kılacak bir eğitim sistemi olduğunu ifade eden Prof.Dr. Sivri, şunları söyledi: "Bizim entegre sistem dediğimiz bir organ hastalığı şeklinde değil de o organa ait olduğu örneğin, sindirim sistemi hastalıkları bunun değişik bileşenleri ile birlikte anlatmak bunları bir arada vermek şeklinde bir eğitim sistemi oluyor. Bu eğitim sistemi bu farklılığı oluşturduktan sonra hastanenin de modern olarak planlanmasından sonra lider konumuna yerleşen bir tıp fakültesi oldu. Türkiye'de hemen hemen pek çok tıp fakültesi bizim uygulamış olduğumuz bu entegre sistemi uyguladılar. Eğitim ile pek çok değişiklik oldu ama biz onda da öncülüğü hiç bırakmadık."

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sınavlarında öğrencilerin başarı oranının yüksek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sivri, "İyi öğrenciler bizi tercih etmeye çalışıyor. Bizim verdiğimiz eğitimle birleşince örgencilerimizin ve ailelerinin arzu ettiği bir ihtisas yapma olanağı sağlanıyor" dedi.

Prof. Dr. Sivri, Hacettepe Tıp Fakültesinin kuruluşunun 50'inci yılı olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Önümüzdeki hafta şölen havasında kutlamayı arzu ediyoruz. Yarım asırlık bir süreç. Bu dönemde Hacettepe Tıp Fakültesi'n de Dekan olarak görev yapıyor olmak beni çok mutlu eden bir durum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

İhsan Doğramacı Türkiye Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title