Haberler

Yalova - Adalet Partisi Yalova'da İlk İl Teşkilatını Açtı

Adalet Partisi Yalova'da ilk il teşkilatını açtı ADALET Partisi Genel Başkanı Prof.Dr: Vecden Öz, 12 Eylül darbesi sonrası kapatılan partisinin ilk il teşkilatını Yalova'da açtı.

Adalet Partisi Yalova'da ilk il teşkilatını açtı

ADALET Partisi Genel Başkanı Prof.Dr: Vecden Öz, 12 Eylül darbesi sonrası kapatılan partisinin ilk il teşkilatını Yalova'da açtı. Genel Başkan Öz, üç ay içersinde tüm Türkiye'de örgütleneceklerini söyledi.

Adalet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Vecden Öz, partisinin Yalova İl Teşkilatı'nın açılış törenine katıldı. Cengiz Koçal Caddesi üzerinde bulunan partisinin il başkanlığındaki törende konuşan Genel Başkan Öz, Türkiye'nin, 1980 darbesi sonrası ideolojik partiler yönetimine terk edildiğini belirtti. Türkiye'nin kitle partilerini özler hale geldiğini söyleyen Öz, "Bugün bu faaliyetlerimizin ana sebebi; Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi dediğimiz bir kitle partisi vardı. O kitle partisi marjinal, ideolojik bir hale geldi. MHP dediğimiz parti, mezhep ideolojisi yapan partilerin karşısında etnik ideolojik parti olarak bulunuyor. HDP, diğer bir etnik ideolojik partisi olarak kuruldu. Adalet ve Kalkınma Partisi ise CHP'nin mezhep üzerinden yaptığı ideolojik çalışmaların karşıtı olarak Sünni mezhep ideolojisiyle dördüncü olarak Türk siyaset tarihinde yerini aldı. Bizler 1980 darbesi öncesi kitle partileriyle yönetilen bir millettik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 1980 darbesiyle siyasetin, kitle siyasetini kaybetmiştir. Bugün, varılan nokta darbeler sonrası ideolojik partiler yönetimine terk edilen Türkiye'nin vardığı noktadır. Kardeş kavgasının dip yaptığı, ekonominin dip yaptığı, insanlara biçare bir birlerine endişe olarak baktığı, sabah sokağa çıktıları zaman bir birlerine selam vermediği bir dönemin içerisine girdik. Adalet Partisi dönemi, bütün bu merkez sağda kurulmuş olan partilerin ana yuvası, baba ocağıydı. Bizler bu baba ocağına tüm siyasi parti mensuplarını davet ediyoruz" dedi.

Konuşmasında Türkiye'de artık ideolojik partilerden kurtulmanın zamanın geldiğini ifade eden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecden Öz, "Uluslararası oyunların ajanları Türkiye'de cirit atıyor. Onlara 'dur' deme zamanı gelmiştir. Ülke insanının, ülkesine sahip çıkma zamanı gelmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi, bizim partilerimizin bir uzantısıdır. Adalet Partisi darbelerle kapatıldığı zaman, Doğru Yol Partisi, Anavatan Partisi, Milliyetçi Çalışma Partisi, Refah Partisi kuruldu. Bunların hepsi ana gövdeden kopan milliyetçi, muhafazakar, liberal partilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi, genetik ayarının bozulduğu, ayarlarından sapmış bir partidir. Bugün, cumhuriyetin kazanımlarına hepimiz sahip çıkmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'e hepimiz sahip çıkmak zorundayız" diye konuştu.

Kapatılan partilerinin yeniden siyaset sahnesinde olduğunu ve ilk il teşkilatını Yalova'da açtıklarını belirten Genel Başkan Vecden Öz, üç ay içersinde tüm Türkiye genelinde şubeler aracaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından, Genel Başkan Öz ve beraberindeki partililer daha sonra partilerinin il teşkilatının açılışını yaptılar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title