Haberler

Yakakent'teki Balık Ölümleri

Samsun Tarım İl Müdürlüğü, Yakakent İlçesindeki Balık Ölümlerinin Deniz Suyunun Isınması ve Yetersiz Beslenmeye Bağlı Ölümler Olarak Değerlendirdi

Samsun Tarım İl Müdürlüğü, Yakakent ilçesindeki balık ölümlerinin deniz suyunun ısınması ve yetersiz beslenmeye bağlı ölümler olarak değerlendirdi.

Samsun Tarım İl Müdürlü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan balık ölümleri haberiyle ilgili bölgede çalışma başlatıldığı belirtildi.

Yürütülen çalışmalarda oluşturulan uzman ekibin yaptığı araştırmada bahsedildiği gibi toplu balık ölümlerinin olmadığının görüldüğü belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

'Yakakent İlçesi Çamgölü mevkinde iki firmaya ait 3 adet kafeste Samsun Tarım İl Müdürlüğü'nün kontrol ve denetimi altında ruhsatlı su ürünleri yetiştiriciliği yapılmaktadır. 2010 yılı Ocak ayı içerisinde balık hastalıkları yönünden yapılan sağlık taramasında alınan toplam 45 alabalık ve levrek örneklerinin Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nce yapılan analizlerinde olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. 27 Mayıs 2010 tarihinde yapılan ikinci taramada alınan ve söz konusu Enstitüye gönderilen balık örneklerinin analizleri ise devam etmektedir. Habere konu yerde görülen 10-15 ölü balığın, suyun ısınması, yetersiz yemleme veya oksijene bağlı olabileceği gibi çeşitli nedenlerle ölüp kafes diplerindeki ölü balık toplama torbalarında toplanan ve deniz suyu hareketlerine bağlı olarak açılması ya da yırtılması sonucu deniz suyuna karışıp sahile vurmuş olabileceği değerlendirilmiştir.'

(İSM-NÖZ) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title