Haberler

Xabi Alonso Biyografisi

Xabi Alonso
Doğum Tarihi25.10.1981

Xabi Alonso Kimdir ?

Xabier Alonso Olano, ya da bilinen ismiyle Xabi Alonso (d. 25 Kasım 1981), İspanyol futbolcudur.

İki kardeşin küçüğü olan Xabi Alonso, ailesi sayesinde futbolun içine doğdu. Babası, 'Periko' Alonso takımının en iyi olduğu yıllarda İspanya Ligi'nde Real Sociedad kadrosında yer almış ve burada gösterdiği performansla FC Barcelona takımına transfer olmuştu.

Xabi Alonso, Bask Bölgesi'nin küçük bir yerleşim birimi olan Tolosa'da doğdu. Xabi Alonso altı yaşına kadar Barselona'da yaşadı. Daha sonra ailesiyle birlikte San Sebastian'a yerleşti. Alonso'nun futbol aşkı bu yıllarda başladı ve çocukluk yıllarında Playa de la Concha (Shell Beach)'te oynadı. O yıllarda tanıştığı Mikel Arteta ile arasında başlayan dostça rekabetin top tekniğine olumlu katkı yaptığını söyledi.Muhteşem pas tekniğinin hikâyesinde bu çekişmenin önemli bir yeri vardır .

İspanya Kariyeri
Real Sociedad kulübü tarihinin en önemli oyuncularından ve teknik direktörlerinden olan John Toshack yönetiminde yeniden yapılanan kadroda yer alan genç Alonso, takım kaptanı olarak önemli başarılara imza attı. Raynald Denoueix'ın takımın başına geçmesiyle kadrodaki yerini koruyan Alonso, takımının La Liga'yı ikinci olarak bitirdiği 2002-03 sezonunda gösterdiği performansla Avrupalı takımların dikkatini çekti.

Sonraki sezonlarda Real Sociedad istikrarlı sonuçlar alamayınca takımın içine girdiği maddi güçlüğün giderilmesi için oyuncular birbiri ardı sıra, yüksek bedeller karşılığı transfer oldu. Xabi Alonso da 2004'te İngiltere Premier Ligi takımlarından Liverpool FC'ye 10,5 milyon sterlinlik bir bedel karşılığı transfer olarak İngiltere kariyerine başladı.

İngiltere Kariyeri
Liverpool kadrosuna dahil olur olmaz takıma katkıda bulunan Alonso, takımının 2005'te İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalini kazanmasında en büyük etkenlerdendi. Alonso başarısını 2006'te FA Cup'ı kazanarak sürdürdü.İngiltere'de oynadığı sezonlarda uzak mesafeden attığı gollerle ve paslarıyla büyük beğeni toplamıştır.

title