Haberler

Viranşehir'de Diyanet Vakfı'ndan 300 Aileye Kurban Eti?

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Kurban bayramımın 3. gününde vekalet yoluyla 35 kurban keserek, Suriyeli mültecilere ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Kurban bayramımın 3. gününde vekalet yoluyla 35 kurban keserek, Suriyeli mültecilere ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

VİRANŞEHİR'DE BİR İLK

Türkiye Diyanet Vakfı Şanlıurfa Şubesi, Viranşehir İlçe Müftülüğüne 35 kurbanın vekalet yolu ile kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması talebinde bulundu. Viranşehir İlçe Müftülüğü imamlarından Mustafa Çapa'nın organizasyonu ile yapılan kesimde ilçedeki imamlar hem kesim hem de dağıtımda aldıkları görevi yerine getirdi.

Kurban kesimi ve dağıtımı ile ilgili bir açıklama yapan Selman-ı Farisi Camii İmamı Mustafa Çapa, "Viranşehir'de şimdiye kadar vekalet yolu ile yapılan en kapsamlı ve en büyük kurban kesim ve dağıtım organizasyonu oldu. Yaklaşık 300 aileye kurban eti ulaştırdık. Din görevlileri ve müftülük personelinin gözetiminde yapılan kurban kesiminde vekalet veren her bir bağışçının adı tek tek okunarak tekbirlerle kurban kesimi yapıldı. Kurban kesiminde bütün şer-i kuralların uygulanmasına özen gösterilirken aynı zamanda da temizlik ve hijyene de dikkat edildi" dedi.

300 AİLEYE KURBAN ETİ VERİLDİ

Viranşehir'de faaliyet gösteren STK'larında destek verdiği kurban kesim ve dağıtım organizasyonunda yaklaşık 300 aileye kurban eti ulaştırıldı. Dağıtıma kendi araçları ve üyeleri ile destek verdiklerini ifade eden Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş, "35 küçük hayvanın şer'i usullere göre ve hijyenik bir ortamda kesimi yapıldı. Ayrıca Viranşehirli bazı hemşerilerimizde kurbanlarını getirerek kesmemizi ve dağıtmamızı istediler. Viranşehir'in dört bir yanında dağıtım yapıldı. 300 aileye kurban eti ulaştırıldı. Allah bağışta bulunan vatandaşlarımızdan razı olsun. Bu hayra vesile olan Türkiye Diyanet Vakfı çalışanları ve İlçe Müftülüğü yetkililerine, imamlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında yurt içinde 174 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında da 70 ülke ve 558 bölgede vekalet yoluyla kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Viranşehir Şanlıurfa Türkiye Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title