Haberler

Vatandaşlar, Sabahın İlk Işıklarına Kadar "Demokrasi Bekçiliğine" Devam Ediyor - Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar "demokrasi bekçiliğine" devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, sabahın ilk ışıklarına kadar "demokrasi bekçiliğine" devam ediyor.

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, kent meydanında tutulan demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da mermiyi yarıp topa, tüfeğe karşı giden kahramanları gördüklerini söyledi.

Kahramanların o topları, o tüfekleri, o koca devasa ağızlarıyla bir anda yutuverdiğini vurgulayan Özdemir, "Allah onların kalplerine öyle cesaret vermişti o darbeciler onları görünce nasıl bir dev gördülerse arkalarına bakmadan kaçtılar. En son sabah gördüklerimizde darbecilerin ayaklarında bir donları kalmıştı." dedi.

O akşam koltuk değneği ve tekerlekli sandalyesiyle giden engellilerin de bulunduğuna dikkati çeken Özdemir, şöyle devam etti:

"Hani o uçaklar gürültüyle geçip şehrin üzerine dalıyordu ya bu kardeşlerim o zaman dev olmuşlardı. O uçaklar iki kere daldı bir daha dalamadı ondan sonra. Allah onların kalplerine öyle bir cesaret öyle bir güç vermişti ki o namussuzlar da bu kardeşlerimin kanatlarından korktular. Bir daha arkalarına bakmadan kaçtılar. Kimi soluğu Yunanistan'da aldı kimi bilmem nerede saklanıyor şimdi. Kanalizasyonlarda logarlarda saklanıyorlar. Bu kardeşlerimden korktular. Siz ne büyük bir milletmişsiniz bütün dünya sizi konuşmaya başladı."

"Allah onun evine ateş düşürdü"

FETÖ örgütünün elebaşının yaptığı bedduaları aktaran Özdemir, "Bu alçak Fetullah Gülen'in bedduası vardı. 'Kim paralelciyse Allah onun belasını versin, Allah onun evine ateş düşürsün' diyordu. Allah onun belasını verdi Allah onun evine ateş düşürdü." dedi.

Darbeci komutanlardan Akın Öztürk'ün diş hekimine "Ayın 15'inden sonra televizyonlarda çok görüneceğim. Dişimi ayın 15'ine kadar yap" dediğini hatırlatan Özdemir, o gün sabah o kulağı yaralı komutan bozuntusunun gerçekten ayın 15'inden sonra çok görüldüğünü ancak kendinin tahmin ettiği gibi görülmediğini çünkü Allah'ın adaletinin olduğunu söyledi.

Ayın 15'inden sonra Allah'ın onları yerle yeksan ettiğini vurgulayan Özdemir, "Bu milleti de kahraman etti, kardeş etti. Hepinizden Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Biz de şehit olabilir miyiz"

Gölbaşı Özel Harekat Merkezine yapılan hava saldırısında şehit olan polis memuru Niyazi Ergüven'in ağabeyi Mehmet Ergüven ise kardeşinin her zaman ailesine "biz de şehit olabilir miyiz" diye söylediğini aktardı.

Allah'ın kardeşine bu şehitliği nasip ettiğini belirten Ergüven, "Biz burada hazır bekliyoruz. Gördüğüm kadarıyla bu kadar insan da şehit olmayı bekliyor. Hepimiz şehit olmaya hazırız." diye konuştu.

Şehitlerin yüce bir makama eriştiğini vurgulayan Ergüven, bu şehitlerin de kanını yerde koymayacaklarını söyledi.

Darbe girişiminde şehit olanlardan kalan mirasını dile getiren Ergüven, "Onlara bu dünyayı dar etmemiz gerekiyor. Bu bize onlardan kalan bir miras. Bunu hepimizin yapması gerekiyor. Hepimiz mücadele etmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi hep birlikte vermeliyiz. Ben ve ailem kardeşim için fazla üzülmüyor. Çünkü o şehit oldu. İnşallah peygamberimizin komşusu olur. Bunun için her zaman dua ediyorum." diye konuştu.

Demokrasi nöbetinde, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Uğur Dilipak, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ile İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların bekleyişi sürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Ahmet Özdemir AK Parti Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title