Haberler

Van Valisi Karaloğlu'ndan Açıklama:

Van Valisi Münir Karaloğlu İl Genel Meclisi Tarafından Gönderilen 2011 Bütçesinin, Neden İade Edildiğiyle İlgili Olarak, 'İl Genel Meclisi 2011 Bütçesi, Valilik Makamımızca Düzeltilmesi İçin İade Edilmiş, Fakat Gerekli Değişiklikler Yapılmadığından Bu İşlem İki Kez Tekrar Etmiştir' Dedi

Van Valisi Münir Karaloğlu İl Genel Meclisi tarafından gönderilen 2011 bütçesinin, neden iade edildiğiyle ilgili olarak, 'İl Genel Meclisi 2011 bütçesi, Valilik makamımızca düzeltilmesi için iade edilmiş, fakat gerekli değişiklikler yapılmadığından bu işlem iki kez tekrar etmiştir' dedi.

İl Genel Meclisi tarafından hazırlanan 2011 yılı bütçesinin, Vali Münir Karaloğlu tarafından iki kez iade edilmesinin ardından, BDP'li meclis üyelerinin konuyu, 19 Ocakta kenti ziyaret eden BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a iletmesi ve Demirtaş'ın da Vali Münir Karaloğlu'nu hedef alan iddialarda bulunması yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Vali Karaloğlu, 'Kamuoyuna Zorunlu Açıklama' başlığı ile yaptığı yazılı açıklamada, İl Genel Meclisi tarafından gönderilen 2011 bütçesini neden iade ettiği konusuna açıklık getirdi.

'İl Genel Meclisi 2011 bütçesi, Valilik makamımızca düzeltilmesi için iade edilmiş, fakat gerekli değişiklikler yapılmadığından bu işlem iki kez tekrar etmiştir' diyen Karaloğlu, konuyla doğrudan ilgisi olmayan kişilere aktarılan yetersiz, eksik ve yanlış bilgilerle Valilik makamının zan altında bırakıldığını söyledi.

Valilik, belediye ve il genel meclisi gibi kurumların, gücünü milletten alan demokratik kurumlar olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, demokrasinin kurallarının da kanunlar tarafından konulan bir sisteme dayalı olduğunu belirtti.

Karaloğlu, şunları kaydetti:

'İl Genel Meclisine, bütçe yapma yetkisi ile Valiliğin yapılan bütçeyi iade etme yetkisi 3502 sayılı, aynı kanunla düzenlenmiştir. Valiliğimiz, millet iradesinin kendisine verdiği yetkiyle İl Genel Meclisinin hazırladığı 2011 bütçesini, 'Van'a ve millete hizmet etmeyeceği, bütçe yapımını düzenleyen kanunlara da aykırı olduğu' gerekçeleriyle iade etmiştir. İl Genel Meclisinden, bütçenin Van'ın ihtiyaçları, büyüklüğü, vizyonu dikkate alınarak ve kanunlar çerçevesinde yenilenmesi talep edilmiştir. Buna karşılık İl Genel Meclisi, bütçeyi oluşturan kalemler üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan, yanlış bütçeyi tekrar tekrar kurumumuza sunmuştur. İade etme gerekçemiz ortada dururken böyle bir bütçenin iade edilmemesi millet iradesinin kurumumuza verdiği yetkinin kötüye kullanılmasıyla eşdeğerdir. Bütçe, bu gerekçeyle İl Genel Meclisine iade edilmiştir. Valiliğimizin, milli iradeyi temsil eden bir kurum olmakla birlikte, siyasi bir duruşu olmadığı, olamayacağı defaatle tarafımızdan açıklanmıştır. Van'ın bugünü ve geleceğini yakından ilgilendiren bu konunun ve kurumumuzun günlük siyasete alet edilmesi son derece üzücüdür, art niyetlidir.'

Karaloğlu, kendilerine verilen yetkileri, siyasi hiçbir hesabın tarafı olmaksızın kullanılacağını bildirerek, meclisten tek isteklerinin kanun ve kurallara uygun, Van'ın ihtiyaçlarını karşılayan bir bütçenin hazırlanması olduğunu ifade etti.

Bütçeyi inceleyen vicdan sahibi vatandaşların, bütçenin yanlış olduğunu fark edeceğini belirten Karaloğlu, 'İade edilen bütçe, açık, net ve gözle görülür yanlışlıklarla doludur. Bu bütçede ısrar edenler Van'ın geleceğine zarar vermektedir. Siyasi kimliklere yanlış bilgiler aktararak, yanlış beyanatlara neden olmak meclis üyelerimize yakışmamaktadır. Van İl Genel Meclisimizin daha önce kendilerine ulaştırdığımız gerekçeleri dikkate alarak, 2011 bütçesini ivedi olarak oluşturması, Van'a ve Vanlılara fayda getirecektir' dedi.

(LEV-Zİ) - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Bakmadan Geçme

25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Gaddar ne zaman final yapacak? #129300 #128250 25 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son seçim anketi! Bu Pazar seçim olsa kim kazanır? İşte son seçim anketi sonucu! Alık ne demek? Alık anlamı ne? İban ihbar ikramiyesi ne kadar, kaç TL?
Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title