Haberler

Vali Tapsız, 2010 Yılı Çalışmalarını Anlattı

Vali Süleyman Tapsız, Turizm Payının Arttırılmasında Sagalassos ve Kibyra Antik Kentlerinin Büyük Katkı Sağlayacağını Söyledi

Vali Süleyman Tapsız, turizm payının arttırılmasında Sagalassos ve Kibyra Antik kentlerinin büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, 2010 yılının son gününde değerlendirme toplantısı yaptı. Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Tarım İl Müdürü Kadir Güven ve Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tapsız, yeni bir yıla yeni umutlarla, yeni heyecanlarla girmenin sevincini yaşadığını söyledi. 2010 yılında tanıtım eksikliği olan Burdur'da büyük mesafeler kat edildiğini aktaran Tapsız, en önemli tanıtım çalışmasının Sagalassos Antik Kenti'ndeki Antoninler Çeşmesi'nden su akmasının sağlanması olduğunu vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katıldığı bir tören ile çeşmenin açılışının yapıldığını hatırlatan Tapsız, o günden sonra antik kente birçok yerden ziyaretçi akını yaşandığını söyledi. Ayrıca yeni projelerin ortaya çıktığını sözlerine ekleyen Tapsız, Wedding City Antalya isimli bir evlendirme firmasının burada törenler düzenlemek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Kendisinin de bu girişimi beğendiğini ve gereken izinleri verdiğini belirten Tapsız, 'Wedding City of Antalya isimli bir evlendirme firması, 2011 yılı içinde Sagalassos Antik Kenti'ndeki Antoninler Çeşmesi'nin önünde özellikle yabancılara yönelik nikah töreni yapacak. Çiftler burada evlendikten sonra dilekte bulunup havuza para atıp güvercin uçuracaklar. Çeşmenin önünde bulunan alanda da kokteyl yapacaklar. Burdur Valiliği olarak biz de çiftlere birer sertifika vereceğiz. Bunun da tanıtım için çok önemli faydalarını olacağını düşünüyorum' dedi.

Tapsız, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti'nin yolunun yapılması için 200 bin TL, kurtarma kazısı için 14 bin TL ve kazı çalışmaları için de 129 bin TL ödenek gönderildiğini ifade etti. İl Halk Kütüphanesi'nin onarımı için 159 bin TL ödenek alındığını da sözlerine ekleyen Tapsız, tarihi Mısırlılar Evi'nin tefrişi için ise tanıtma fonundan 50 bin TL ödenek aktarıldığını vurguladı. Burdur'un tanıtım eksikliğinin giderilmesi için 2011 yılında da büyük projelere imza atmak istediklerinin altını çizen Tapsız, 'Turizmin başkenti Antalya'nın komşusu bir il olarak bu sektörden daha fazla pay almak istiyoruz. Turizm payının arttırılmasında Sagalassos ve Kibyra antik kentleri de büyük katkı sağlayacak. Ayrıca çevre düzenlemesini yenilemeyi düşündüğümüz İnsuyu Mağarası Burdur'un en önemli avantajlarından biri' diye konuştu.

2010'da faaliyete geçen en büyük binanın Burdur Devlet Hastanesi'nin yeni binası olduğunu söyleyen Tapsız, donanımlarıyla birlikte 11 milyon 800 bin TL'ye mal olan hastanenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını bildirdi. İlçelerdeki sağlık binalarının bazılarının yenisinin yapımına başlandığını, bazılarının ise tadilattan geçirildiğini vurgulayan Tapsız, önümüzdeki yılın ilk günlerinde Sağlık İl Müdürlüğü yeni binasının yapımına da başlanılacağını sözlerine ekledi.

Tüm sektörlerdeki yatırımlar hakkında geniş bilgi veren Tapsız, konuşmasının son bölümünde toplantıya katılan basın mensuplarının ve tüm insanlığın yeni yılını kutladı.

(MAB-OKN-MHD) - BURDUR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi gözaltına alındı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title