Haberler

Vali Çakacak, Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Polislerimiz, mesai mefhumu gözetmeksizin kamu düzeninin korunmasını başarı ile sağlamakta ve uluslararası alandaki saygınlıklarını her geçen gün daha da ileri noktalara taşıyarak gurur kaynağımız olmaktadırlar” dedi.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Türk Polis Teşkilatı'nın 171. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Polislerimiz, mesai mefhumu gözetmeksizin kamu düzeninin korunmasını başarı ile sağlamakta ve uluslararası alandaki saygınlıklarını her geçen gün daha da ileri noktalara taşıyarak gurur kaynağımız olmaktadırlar" dedi.

Vali Çakacak, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, bireylerin güvenliğini, toplumların huzurunu ve kamu düzenini sağlamanın ve vatandaşlarının demokratik haklarını özgürce kullanmasına imkan sağlayacak tedbirleri hayata geçirmenin çağdaş devletlerin en önde gelen amaçlarından biri olduğuna işaret eden Çakacak, "Çağdaş ve demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizin güzide kurumlarından olan Türk Polis Teşkilatı kurulduğu günden bugüne kadar, vatandaşlarımızın hem güvenlik ve huzur gibi en temel ihtiyaçlarını karşılama hem de hiçbir kaygı taşımadan geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlama noktasında başarılı çalışmaları ile milletimizin gönlünde taht kurmuştur" ifadelerini kullandı.

Devlet ve millet arasında var olan bağlılığın ve kaynaşmanın her geçen gün artarak devam ettirilmesinde, bütün güvenlik güçlerinin olduğu gibi polis teşkilatının da yaptığı özverili ve fedakar çalışmaların çok büyük bir payı olduğunu vurgulayan Çakacak, şöyle devam etti: "Devleti, millet nezdinde doğrudan temas ile en görünür şekilde temsil eden polislerimiz, görevlerini icra ederken bu hususa azami riayet etmekte, bu sayede milletimizin kendini güvende hissetmesini ve devletine olan bağlılığının pekişmesini sağlayarak, devlet-millet kaynaşmasının en üst düzeyde tesis edilmesine büyük katkı sağlamaktadır. Hukukun üstünlüğünü, insan haklarına saygıyı ve demokratik toplum düzeninin gereklerini ilke, Büyük Önder Atatürk'ün 'Polis, bir asker kadar disiplinli, bir hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır' sözünü düstur edinen polislerimiz, mesai mefhumu gözetmeksizin kamu düzeninin korunmasını başarı ile sağlamakta ve bu başarıları ile de uluslararası alandaki saygınlıklarını her geçen gün daha da ileri noktalara taşıyarak gurur kaynağımız olmaktadırlar."

Polis teşkilatının, bu görevi, başta komşu ülkeler olmak üzere bölgede yaşanan istikrarsızlık sonucu oluşan ateş çemberine, devletin bekasına, milletin birliği ve beraberliğine içeriden ve dışarıdan kastetmeye çalışan hain odakların tekrar sahneye çıktıkları bir dönemden geçilmesine rağmen başarı ile yerine getirdiğinin altını çizen Çakacak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizin birliğine ve milletimizin kardeşliğine kastetmeye yeltenen bu hain odaklara daha önce Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda millet ve devlet olarak birbirine kenetlenerek gösterdiğimiz gibi bugün de bu kaynaşmayı sergileyerek devletimizin kararlı tutumu, tüm güvenlik güçlerimizin inançlı ve kararlı mücadelesi, milletimizin vakur ve sağduyulu duruşu ile bir kez daha bu kötü emellerine asla ulaşamayacaklarını en sert ve kararlı şekilde göstermekteyiz. Bu anlamlı gün vesilesi ile başta polis teşkilatımız olmak üzere tüm güvenlik güçlerimiz tarafından milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliğinin muhafazası, ülkemizin huzur ve emniyeti için verilen mücadelenin öneminin farkında olduğumuzu ve bu mücadele sırasında şehitlik mertebesine erişen polislerimizi ve tüm güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnetle andığımızı, gazilerimize de şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Polis teşkilatımızın 171. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, vatan toprağının her köşesinde milletimizin huzuru ve güvenliği için cansiperane bir şekilde görev yapan polislerimize ve fedakar ailelerine sağlıklı ve başarılarla dolu bir hayat diliyorum." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özdemir Çakacak Mersin Yerel Haberler

title