Haberler

Vali Altıparmak TRT Antalya Radyosu'na Konuk Oldu

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak TRT Antalya Radyosu'nu Ziyaret Etti ve Radyonun Canlı Yerel Yayınına Konuk Oldu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak TRT Antalya Radyosu'nu ziyaret etti ve radyonun canlı yerel yayınına konuk oldu.

Antalya Radyosu hakkında bilgi alan Vali Altıparmak, önce kurum yetkilileriyle bir süre sohbet etti daha sonra canlı olarak yayınlanan "Bölgesel Yayına" konuk oldu.

Vali Altıparmak, yayında yaklaşan turizm sezonu ile Berlin ve Moskova fuarlarına ilişkin soruları cevaplandırdı ve değerlendirmelerde bulundu.

Antalya'da özel sektörün turizmde başarılı ve vizyon sahibi olduğunu anlatan Vali Altıparmak, kamunun onlara destek olması ve önünü açması gerektiğini ifade etti. Vali Altıparmak, "Bu çerçevede biz de onlarla beraber ortak akıl ve işbirliği içinde bu işleri yürütmeye çalışıyoruz" dedi.

Turizmin eğitim, denetim ve tanıtım ayakları olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, eğitim ayağında şoförlerin eğitildiğini, turizme kalifiye elemanlar kazandırmak için kaymakamlıklar, İŞKUR, ATSO, Halk Eğitim ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çeşitli alanlarda onbinlerce kişiyi kapsayan eğitim çalışmaları yapıldığını anlattı.

"Denetim konusunda sıkıntılarımız her yerde olduğu gibi var. Bu sıkıntıların yaşanmaması için başta hanutçuluk olmak üzere, gerekli tedbirleri alıyoruz" diyen Vali Altıparmak, her şeye rağmen otellerde gerekli denetimlerin yapıldığını kaydetti.

Vali Altıparmak turizmin tanıtım ayağına bakıldığı zaman, "Berlin, Moskova hatta Londra fuarlarında Türkiye dediğiniz zaman Antalya görünüyor. Resmin en büyük parçası Antalya" dedi.

Singapur'u devlet olarak kabul edilirse Antalya'nın dünyada en çok turist kabul eden üçüncü il olduğunu anlatan Vali Altıparmak, sadece turizmciler olarak değil, Antalyalılar olarak hatta Türkiye olarak bunun bilincinde olunması gerektiğini vurguladı. Vali Altıparmak, turizmde tanıtım konusunda başta AKTOB olmak üzere özel sektöre destek vererek işbirliğini sürdüreceklerini kaydetti.

ITB Berlin Fuarında "En İyi Turizm Bölgesi Valisi" ödülünü, turizm camiası, çalışma arkadaşları ve Antalyalılar adına kabul ettiğini belirten Vali Altıparmak, "Yaptığımız işler yanında yapacağımız çok işler var" dedi.

Bu sezon beklenmeyen bir sıkıntı yaşanmaması halinde turizmin, geçen sene veya geçen seneden biraz daha iyi olabileceğinin beklentisi içinde olduklarını işaret eden Vali Altıparmak, "Turizmde ilkeli ve kaliteli hizmet ile sürdürülebilirliğin yollarını aramamız lazım. Başarılı olmanı yollarını aramamız lazım. Böyle yaparsak bu seneyi başarılı geçiririz, gelecek sene de bu sene bizim için tam bir referans noktası olur" dedi.

Vali Altıparmak programın sonunda Antalyalılara verdiği mesajında,

"Antalyalı bütün vatandaşlarımıza saygı, sevgi sunuyorum. Antalya turizmde başkent ,tarımda başkent, sporda başkent, bunun farkında ve bilincinde, sorumluluk içinde davranmak durumundayız. Buna zarar verecek herhangi bir olumsuzluk gördüğümüz zaman bizzat uyarmaya, imkânımız yoksa da ilgili kurumları, kuruluşları bilgilendirmek zorundayız. Antalya'mızda nimette bir paya sahip olduğumuz gibi külfette de sahip olup, olumsuzlukları el birliğiyle gidermemiz lazım" dedi.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Adım adım F-16'ya! ABD duyurdu: Türkiye, satış kabul mektubunu imzaladı

Adım adım F-16'ya! ABD duyurdu: Türkiye, satış kabul mektubunu imzaladı

CHP'li Ceylan'dan çok konuşulacak iddia: Generalin makam aracında terör örgütü üyeleri mi taşındı?

CHP'li Ceylan'dan çok konuşulacak iddia: Generalin makam aracında terör örgütü üyeleri mi taşındı?

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title