Haberler

"Uzun Yaşamanın Sırrı"

Güncelleme:

Iğdır'da yaşayan 101 yaşındaki Lale Zor, uzun yaşamasının sırrı için önerilerde bulundu.

Iğdır'da yaşayan 101 yaşındaki Lale Zor, uzun yaşamasının sırrını çok çalışmasına, bol yoğurt ve sebze tüketmesine bağlıyor.

Merkeze bağlı Enginalan köyünde ikamet eden Zor, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençliğinde bağda, bahçede çok çalıştığını ifade ederek, çalışmanın insanı hem sağlıklı hem de zinde kıldığını söyledi.

Toprak evlerde zor koşullarda yaşamını sürdürdüğünü anlatan Zor, insanların artık apartmanlarda yaşadıklarını ifade etti. Zor, "Eskiden su ve lavabolar hep dışarda olurdu. Şu an hayat kolaylaştı" dedi.

Son yıllarda gözlerinden rahatsızlandığını belirten Zor, "Torumlarım benim için ev yaptırdı. Bu evde yaşıyorum. Torunlarım ve kızım bana bakıyor. Yaşamak çok güzel, her şey güzel gidiyor" diye konuştu.

Uzun yaşamın sırrından da bahseden Zor, "Çalışmak insanı sağlıklı kılıyor. Benim gençliğim hep çalışmakla geçti. Bol bol yoğurt ve sebze yedim. Herhalde uzun yaşamamın sırrı da bu" dedi.

Zor, 5 çocuğu ve 70'e yakın torunu ve torunun torunu olduğunu sözlerine ekledi.

- IĞDIR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title