Haberler

Ustaya Saygı Etkinliğinde Şiirler Dile Geldi

Konak Belediyesi, İzmir'de sanat, kültür ve edebiyat alanında kente katkı koyan, eserleriyle iz bırakan isimleri "Ustaya Saygı" adıyla düzenlenen etkinliklerle anmaya devam ediyor."Ustaya Saygı" etkinliğinde bu kez edebiyat dünyasının yakından...

Konak Belediyesi, İzmir'de sanat, kültür ve edebiyat alanında kente katkı koyan, eserleriyle iz bırakan isimleri "Ustaya Saygı" adıyla düzenlenen etkinliklerle anmaya devam ediyor. "Ustaya Saygı" etkinliğinde bu kez edebiyat dünyasının yakından tanıdığı Mehmet Sadık Kırımlı ağırlandı.

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen geceye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yazarlar, şairler, sevenleri, Kırımlı'nın eşi Birten Kırımlı yakın dostları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kırımlı ile babasının dostluklarının geçmiş yıllara dayandığını ve bu nedenle Mehmet Sadık Kırımlı'yı yakından tanıma fırsatı bulduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Tartan, o yıllardaki anılarını anlatarak, "Sadık Ağabey'in şiirleriyle büyüdüm. Yazın ve kültür hayatına büyük değerler katmıştır. Yazılarıyla, şiirleriyle; dostluk, sevgi ve heyecan yaşadık. Bugün çok farklı duygular içindeyim" dedi.

Tartan, 1972 yılında şiirlerinden dolayı tutuklanan ve hapis hayatı yaşayan Kırımlı'nın, o gün içinde bulunduğu ortamın benzerlerinin günümüzde de yaşandığını dile getirerek, "Mehmet Sadık Kırımlı gecesinden edebiyat ve şiir ekseninde şu mesajı verebiliriz; yazarlar ve kalemler tutsak olmasın. Tutsaksa özgür kalsın. Şiirler ve yazılar tutsak kalmasın" diye konuştu.

Salonu dolduran pek çok dostu Kırımlı için övgü dolu sözler söyledi, şiirlerini okudu. Mehmet Sadık Kırımlı, kendisi için düzenlenen geceye katılan tüm davetlilere ve Başkan Tartan'a teşekkür ederek, "40. sanat yılımda böylesi bir gecede, yaşarken anılmaktan çok duygulandım. Sanata, sanatçıya ve kültüre bu kadar değer verilmesi beni mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Şiir ve duygu dolu gecenin sonunda Başkan Tartan Kırımlı'ya teşekkür ederek, çiçek ve çeşitli hediyeler sundu.

MEHMET SADIK KIRIMLI KİMDİR?

İzmir İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde üniversite eğitimini tamamlayan Kırımlı, Ankara TRT Genel Müdürlüğü, Bütçe Mali Kontrol Şube Müdürlüğü görevlerinde bulunduktan sonra atandığı İzmir Radyosu'nda sırasıyla şef, şube müdürü ve idari işler müdürü olarak uzun yıllar çalıştı. Bölge Müdürlüğü Danışman-Uzmanlığı'ndan 1998 yılında emekli olan Mehmet Sadık Kırımlı'nın bu arada ilk şiir kitabı Aldanış'ı da 1968 yılında yayımlandı. Daha sonraki yıllarda şiirleri çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yayımlanan Kırımlı, 2000 yılında Gün Kesiği, 2002'de Güz Kuşatması, 2007'de Ağacına Küsen Yaprak ve son olarak da Aşk Kapısı adlı şiir kitaplarını sevenleriyle buluşturdu.

1999 yılında Atadost Yayınları Şiir Birincilik Ödülü'nü kazanan Kırımlı, iki yıl sonra İzmir Karşıyaka CUMOK, Uğur Mumcu Şiir Birincilik Ödülü'nü kazandı. Halen çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yazı ve şiirleri yayımlanan Kırımlı'nın, radyo oyunları da bulunuyor.

(ERG-

20.04.2012 11: 58: 38

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Sadık Konak İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024? Bayern Münih elendi mi? Real Madrid-Bayern Münih maçı ne oldu, kim elendi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title