Haberler

Uşak'ın Sanayi Devi Firmasına Yeni Yatırım Desteği

Güncelleme:

Semitaş Emprenye ve Sanayi Tesisleri A.Ş'nin Zafer Kalkınma Ajansının 2013 Aralık ayında ilan ettiği "Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programına" sunduğu projesi kabul edildi.

Semitaş Emprenye ve Sanayi Tesisleri A.Ş.'nin Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2013 Aralık ayında ilan ettiği "Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programına" sunduğu projesi kabul edildi. Bu kapsamda "Yenilikçi Ürünler İçin Yeni Üretim Hattı Projesi" için sözleşme Ajans merkezinde imzalandı ve uygulamaya başlandı.

Uşak'ın Banaz ilçesinde bulunana imalat fabrikasında yapılan kokteylle projenin sunumu yapılırken, kokteyle Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı, USİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yıldırım ve davetliler katıldı. Proje kapsamında firmanın teknik altyapı ve kabiliyetinin geliştirilmesi, ithalat bağımlılığını azaltacak yenilikçi ürünlerin ortaya çıkarılması ve katma değerin artırılması hedeflenmekte. Bu sayede firmanın yenilikçilik kapasitesi artırılırken Uşak'ın rekabetçi avantajına ve ekonomik gelişimine de katkı sağlanmış olacak. Konu ile ilgili Semitaş Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Çakın bir açıklamada bulundu: "İmalat sanayi kalkınma sürecinde önemli bir rol üstlenmekte ve ekonomik yapının dönüşümünü sağlayan sürükleyici bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. İmalat sanayiinin TR33 Bölgesi'nin mevcut iktisadi yapısında da önemli bir yeri bulunmaktadır. Bununla birlikte iktisadi dönüşümün sağlanabilmesi içinse eğitime, bilgiye ve yeniliğe dayalı bir ekonomi politikasının oluşturulması elzemdir. Yani yenilikçiliğe ve teknolojiye önem veren bir ekonomiye ulaşılması, KOBİ'lerin gelişimi için elverişli bir iş ortamının oluşturulması ve sanayinin rekabet gücü kazanmasına katkı sağlanması şarttır. Buradan hareketle Semitaş olarak biz de yenilikçilik kapasitemizi artırmayı, bugüne kadar yapamadığımız ürünleri geliştirmeyi, ürünlerimizin katma değerini artırmayı ve Uşak ekonomisinin büyümesini sağlamayı amaçladık ve bu hedefleri gözeten ve bunun için çaba sarfeden Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2013 Yılı Rekabetçi KOBİ Mali Destek Programına bir proje sunulması kararını aldık. Geldiğimiz noktada projemiz Ajans tarafından başarılı görülerek hibe almaya hak kazanmıştır. Projemizin başta ilçemize olmak üzere Uşak'a, TR33 Bölgesine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." İfadelerini kullandı. - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zafer Arpacı Sivaslı Banaz Uşak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title