Haberler

Urfa'da Seçimlere İtirazlar Sürüyor

Güncelleme:

Yerel seçimlerde Ceylanpınar'da yaşanan olaylarla ilgili açıklama yapan Emek ve Demokrasi Platformu hukuksuzlukların bir an önce son bulmasını diledi.

30 Mart 2014'te yapılan ve sonuçlarına ilişkin itirazların devam ettiği yerel seçimlerden dolayı Ceylanpınar'da olaylar çıktı. İlçede seçim esnasında ve sonuçların açıklanmasının ardından çıkan olaylar Emek ve Demokrasi Platformu tarafından kınandı. Topçu Meydanı'nda bir araya gelen 'hırsız AKP', 'Urfa onuruna sahip çık', 'biji berxedanan BDP', 'direne direne kazanacağız', 'baskılar bizi yıldıramaz' diyerek slogan atan grup buradan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Burada grup adına basın açıklaması yapan Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat Ali Fuat Bucak, gerilim ortamının doğal yaşamın bir parçası haline geldiğini belirterek, "17 Aralık sürecinden bu yana ülkenin her yerinde anti demokratik uygulamalarla AKP iktidarı hukuksuzluğu, yaşamın olağan bir durumu haline getirerek kaos ortamı oluşturmaktadır. Tüm kurumları kendi anlayışına göre dizayn etmeye çalışan iktidar, 30 Mart 2014'teki yerel seçimleri bu dizaynının yansıması olarak da hukuksuzlukla finali yaşatmaya çalışıyor. Son yıllarda komşu ülkemiz olan Suriye'de yaşanan çatışma ortamının, sınır bölgemizdeki yerel işbirlikçi ve çeteler üzerinden ülkemize taşıyarak, coğrafyamızı içinden çıkılmaz bir bölge savaşına sürüklemek isteyen AKP iktidarı yerel yönetimleri de buna göre çetecilere teslim etmek istemektedir" diye konuştu.

'BU TEHLİKELİ ANLAYIŞTAN VAZGEÇİLMELİ'
Ceylanpınar'da yaşanan olaylar ve seçimle ilgili dile getirilen iddialara değinen Bucak, sözlerini şöyle tamamladı: "Yerelde birçok ilçede olduğu gibi Ceylanpınar ilçesinde BDP Eş Başkan Adayları İsmail Arslan ve Esra Güler Aslan'nın 'seçim boyunca BDP'li birçok müşahit tehdit ile sandık bölgelerinden çıkarıldı, seçim günü yurtdışında oldukları tespit edilen birçok kişinin oy kullandığını tespit ettik' beyanına rağmen ilçe seçim kurulu bunu ciddiye almayarak itirazları reddetmiştir. Urfa Valisi ilçeye giriş-çıkışları, toplantı ve basın açıklamalarını yasaklayarak sıkıyönetim ilan etmiştir. Bu antidemokratik uygulamalardan dolayı ilçenin tamamında şu anda gergin bir hava oluşmuştur. Emek ve Demokrasi Platformu olarak bu gidişattan oldukça kaygılıyız. Buradan başbakanı ve Urfa Valisi'ni uyarıyoruz. Yaşanmış ve yaşanacak tüm hukuksuzlukların sorumlusu sizsiniz.

Ceylanpınar ilçemizde yaşanan ve darbe dönemini andıran bu tehlikeli anlayıştan vazgeçilmeli, evrensel hukuk ve demokrasi normları işletilmelidir."

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı, aralarında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şanlıurfa İl Eş Başkanı Celalettin Erkmen, BDP'den Haliliye Belediye Başkan Adayı olan Bekir Benek, eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Feridun Yazar'ın da destek verdiği yürüyüş yapılan basın açıklamasının ardından sessizce sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ceylanpınar Bucak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title