Haberler

Unıcef'in 5 Yaşında Anaokuluna Kampanyası

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu

(UNICEF) Türkiye iyi niyet elçisi sinema sanatçısı Türkan Şoray, UNICEF bağışçıları tarafından yaptırılan ana okullarında düzenlenen törenlere katıldı.

UNICEF'in "5 Yaşında Anaokuluna" kampanyası kapsamında hayırsever Cemal Ererdi tarafından yaptırılan Cemal Ererdi Anaokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Funda Kocabıyık, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Talat Halman, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Alanor Olalı, UNICEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaban, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve hayırsever Cemal Ererdi katıldı.

Şoray, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu belirterek, "UNICEF'in bu konudaki çabalarını takdirle karşılıyorum. Bu anaokulu, çocuklarımıza umut dolu bir geleceğin ilk basamağını oluşturacak. Türkiye, daha iyi eğitim almış çocuklarla çok daha gelişmiş bir ülke olacak. Her çocuk güzel bir yaşam hak eder" dedi.

Halman da UNICEF'in okul öncesi eğitim çalışmalarına öncelik verdiğini belirterek, 57 kentte yapımı devlet tarafından tamamlanan anaokullarının iç donanımına destek verdiklerini bildirdi.

Türkiye'nin okul öncesi eğitimde gelişmiş ülkelerin gerisinde olduğunu ifade eden Halman, "Çocukları, nitelikli bir eğitim hayatına hazırlamak için 0-6 yaş arası dönem çok büyük arz ediyor. Çocukların sağlıklı, üretken ve sorgulayan bireyler olması için, anaokulunu ilk adım olarak görüyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından çocukların gösterisi izlendi. Vali Yardımcısı Ballı, konuklara lületaşından yapılmış çeşitli hediyeler verdi. Anaokulunu gezen Şoray, okul bahçesine de fidan dikti.

UNICEF heyeti, hayırsever Mualla Edgü'nün ablası Lamia Dayanç adına yaptırdığı anakolunda düzenlenen törene de katıldı. Anaokulu öğrencilerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Vatandaşların ilgi gösterdiği Şoray, hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkan Şoray ve Talat Halman, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i de ziyaret etti.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title