Haberler

UND 37. Genel Kurulu'na Doğru

Güncelleme:

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Genel Başkan Adayı Çetin Nuhoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genel Başkan Adayı Çetin Nuhoğlu, " Türkiye'de 2 bine yakın firma var, ama yaklaşık sadece 1000 kadarı UND üyesidir. Demek ki burada bir problem var" dedi.

TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Nuhoğlu, 37. Genel Kurul öncesinde düzenlenen "Çetin Nuhoğlu ile Sektör Toplantıları" etkinliği kapsamında Mersin HiltonSA otelinde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Nuoğlu, buradaki konuşmasında, sektörün bugün Türkiye genelinde kendine olan öz güveniyle yeniden ayağa kalkan bir hal aldığını söyledi.

Ama bu hareketi Mersin'in taçlandırdığını anlatan Nuhoğlu, "Son on yıldır sektör olarak çok önemli gelişmeler yaşadık. Bu önemli performansta Mersin'in önemi bir kez daha ön plana çıktı. Mersin sadece kendisi için önemli değil, hemen arkasındaki İç Anadolu hemen Doğu Anadolu, hem de Güneydoğu için önemli. Mersin önemli sadece Türkiye için önemli değil. Aynı zamanda Suriye, Irak İran, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Azerbaycan için de çok önemli" dedi.

Türkiye'deki lojistik sektörünün doğu batı ekseninde yaptığı taşımalarla önemli bir gücü elinde tuttuğuna işaret eden Nuhoğlu, Mersin'de yapılan yatırımlar sayesinde bu gücün daha da büyüyeceğini kaydetti.

Nuhoğlu, Mersin'de yaklaşık 170 UND üyesi bulunduğunu, C2 belgeli firma sayısın ise 350 civarında olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Mersin sadece bir örnek. Türkiye'de de durum böyle. Türkiye'de 2 bine yakın firma var ama yaklaşık sadece 1000 kadarı UND üyesidir. Demek ki burada bir problem var. Bu sektörde en iyi başkan benim demekle, bu iş çözülmez. Bu işin çözülmesi için yapılması gerekenler çok basit. Birincisi, sektörle kucaklaşacaksın ve sektörle birlikte iş yapacaksın. Bunları yaptığınızda sektörün sorunlarıyla iç içe olduğunuzda sorunlar çözülür. Yada çok basit olan sektörün en önemli bir görevi olan Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısına (KUKK) katılıyor musun- Ankara'da bununla ilgili lobi yapıyor musun- Mersin'e bakıyorum, en önemli sorunlardan biri Habur ve Suriye. Suriye'de, İran'da, Özbekistan'da veya Türkmenistan'da zaman zaman 13 gündür kapılarda sınır bekleyenler var. Kim bunu çözecek- Gidip Ulaştırma Bakanlığına sorunları dile getirmezsen, kim çözecek bu sorunları- Bu yüzden UND'de kan değişimine ihtiyaç var. Bana destek veren herkese teşekkürler."

Muhabir: Kerem Kocalar-Mesut İnce/Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Osman Kurt - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Suriye Mersin Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title