Haberler

Uluslararası 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarına Doğru

Gaziantep Ticaret Odası (gto) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 24-27 Haziran 2010 Tarihleri Arasında Gaziantep'te Düzenlenecek Olan 'Uluslararası 5

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 24-27 Haziran 2010 tarihleri arasında Gaziantep'te düzenlenecek olan 'Uluslararası 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı'nın, yeni pazar arayışındaki firmalar için önemli fırsat olduğunu söyledi.

Aslan, yaptığı açıklamada, fuarın Türkiye'nin başta Irak, Suriye ve İran gibi komşu ülkeler olmak üzere Ortadoğu ülkeleriyle olan ticari ilişkilerini geliştirmesine ve süreklilik kazanmasına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Fuara yerli ve yabancı firmaların yoğun ilgi gösterdiklerini ifade eden Aslan, şöyle devam etti:

'Gaziantep, düzenlediği uluslararası fuarlarla özellikle Ortadoğu'nun önemli ticari buluşma noktası haline geliyor. Bu yıl da en az önceki fuarlar kadar başarılı ve sorunsuz bir organizasyona imza atma düşüncesindeyiz. Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Forum Fuarcılık işbirliğinde, TOBB, KOSGEB, DTM, GAİB ve Gaziantep'teki yerel yönetimlerin desteği ile gerçekleştirilecek fuarın sorunsuz bir şekilde geçmesi için hazırlıklar el birliğiyle sürdürülüyor ve her türlü tedbir alınıyor.

Irak'ta yaşanan güvenlik sorunu nedeniyle son 4 yıldır Gaziantep'te düzenlenen Irak Fuarı yeniden Bağdat'ta gerçekleştiriliyor. Irak Fuarı'nın yeniden Bağdat'ta yapılmasının ardından Gaziantep'te son 4 yıldan bu yana Uluslararası Irak Farı adı altında düzenlediğimiz fuarın adını Uluslararası 5. Irak ve Komşu Ülkeler Fuarı olarak değiştirdik. Fuarı, Türkiye ve Irak'ın yanı sıra Lübnan, Suriye, İran ve Ürdün'ün de katılımıyla daha geniş bir konsepte oturtarak yeniden düzenliyoruz.'

- 'TÜRK FİRMALAR BU FUARI İYİ DEĞERLENDİRMELİ'-

Fuarın, Türkiye'nin başta Irak olmak üzere Orta doğu ülkeleri ile ilişkilerinin süreklilik kazanmasına katkı sağlayacağına vurgu yapan Aslan, şunları kaydetti:

'Türk firmalarının bu fuarı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Küresel ekonomik krizle piyasalarda yaşanan daralmanın ardından yeni pazar arayışına giren ülkeler gözünü Orta doğu Pazarı'na dikmiş durumda. Bütün ülkeler, bu pazardan pay kapma çabası içerisinde. Tüm uluslararası yatırımcıların mercek altına aldığı bu pazarda, diğer ülkelere oranla rekabet şansımız çok yüksek. Bu nedenle düzenlediğimiz bu fuar büyük önem taşımakta. Türk firmaları başta coğrafi yakınlık olmak üzere ellerinde bulundurdukları avantajlarını iyi değerlendirmeli ve bu pazardan hak ettiği payı almak için çaba göstermelidir. Özellikle komşu ülkelerimiz İran, Irak ve Suriyeli firmalarla yapılacak iş bağlantıları ve sağlanacak işbirlikleriyle Arap Ortak Pazarı'na ve Afrika Pazarlarına açılabilirler. Tüm dünyada pazar sıkıntısı yaşanırken, firmalarımız ayaklarına kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirmeli.'

Bu yılki fuarın, 6 ülkenin işbirliğinde düzenlendiği için yerli ve yabancı firmaların yoğun ilgisi ile karşı karşıya bulunduklarını, fuara Türkiye, Irak, İran, Suriye, Ürdün ve Lübnan'dan bakanların yanı sıra üst düzey bürokratlar ve alım heyetlerinin katılacağını anlatan GTO Başkanı Aslan, 'Bu alım heyetleriyle diğer katılımcı firmalar arasında ikili görüşmelere imkan sağlanacak. Ayrıca Türkiye'nin Orta doğu ülkelerindeki ticaret ataşeleri ile yapılan görüşmeler sonrası fuar tarihinde alım heyetlerinin fuarı gezmeleri sağlanacak. Fuarda Irak, İran, Lübnan, Suriye ve Ürdün'ün yanı sıra Çin, Brezilya, İtalya ve Romanya'dan çok sayıda firma stant açacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuara yaklaşık 30 ülkeden ziyaretçi ve alım heyetleri bekliyoruz' şeklinde konuştu.

(ŞMÖ-MRT-TLN) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title