Haberler

Uluslararası 10. Türkçe Olimpiyatları

Uluslararası 10.Türkçe Olimpiyatları Denizli İl Etkinlikleri'nin 10 Haziran'da Denizli Atatürk Stadında yapılacağı, etkinliklere 20 ülkeden 60 öğrencinin katılacağı bildirildi.

Uluslararası 10. Türkçe Olimpiyatları Denizli İl Etkinlikleri'nin 10 Haziran'da Denizli Atatürk Stadında yapılacağı, etkinliklere 20 ülkeden 60 öğrencinin katılacağı bildirildi.

Türkçe Olimpiyatları 10. Yıl Denizli İl Etkinlikleri Düzenleme Komitesi üyeleri, Türkçe Olimpiyatları Denizli İl Etkinlikleri hakkında Anemon Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Diyalog Kültür Derneği Başkanı Alaattin Yavaşlar, komite adına yaptığı konuşmada, derneğin en önemli faaliyetinin Uluslararası Türkçe Olimpiyatları olduğunu, Türkçeye gönül vermiş binlerce çocuğun bir araya geldiği Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının kendileri için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu ifade etti.

Türkçe Olimpiyatlarının 2003 yılında 17 ülkeden 62 öğrencinin katılımıyla başladığına dikkat çeken Yavaşlar, "Bugün gelinen noktaya baktığımızda 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katıldığını görüyoruz. Ayrıca bu bin 500 öğrencinin seçilmesi esnasında kendi ülkelerinde yapılan yarışmaları da göz önüne aldığımızda 15 bin öğrencinin güzel Türkçemizi öğrenmek adına yarışmalara katıldığını görüyoruz" dedi.

Seçilen öğrencilerde aranan en önemli kriterin gönlünün dili ile Türkçeyi birleştirip bütün içtenliği ve samimiyet ile sergiledikleri performansın hareketleri ile bütünleşmesi olduğunu belirten Yavaşlar, şöyle konuştu:

"Türkçenin dünyada daha yaygın şekilde kullanılması, Türkiye'nin tanıtılması amacıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bir ayağı da Denizli'de yapılacak. 10 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Uluslararası 10. Türkçe Olimpiyatları Denizli İl Etkinliklerine 20 ülkeden 60 öğrenci katılacak. Konuk öğrenciler, Türkçe şarkı, şiir, halk oyunları, dil bilgisi ve genel kültür kategorilerinde yarışacak. Geçtiğimiz yıl Denizli'de 30 bin kişi ile gerçekleştirilen, bu yıl ise 40 bin kişinin katılmasını beklediğimiz bu etkinliğimiz Denizli Valiliği başta olmak üzere Denizli Belediyesi, pek çok kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, kısacası Türkçeye gönül vermiş, 'biz bu işte olmalıyız, bize düşen görev neyse hazırız' diyen kurum ve kuruluşlar sayesinde gerçekleştirilecektir."

Programın ana sponsoru Aynes Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan, bu işin kolay bir iş olmadığını belirterek, "Zor bir maraton, bu zor maratonun 10'uncusu gerçekleştirilecek. Bunun hazırlanmasında, sunulmasında ve kültür diyaloğu dediğimiz dünyanın tüm kültürlerini bir araya getirmede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kültür organizasyonu aslında bir marka oldu, yani markalaştı. Böyle bir etkinlikte bizim de tuzumuz olmasından dolayı çok mutluyuz" dedi.

Türkçe Olimpiyatları Denizli Tertip Komitesi Üyesi Türker İşler de, Diyalog Kültür Derneği'ne Denizli'de gerçekleştirilecek 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na öncülük etmesinden dolayı teşekkür etti.

Şehrin muhtelif yerlerinde dev ekranlar kurulacağını bildiren İşler, " Adliye Parkı, Delikliçınar Meydanı ve İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı'ndan kurulacak ekranlarda organizasyon izlenebilecek. Katılımcıların da ciddi manada sayısı artacak. 40 bin sadece statta öngördüğümüz rakam. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

- DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Yavaşlar Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ANLIK ALTIN FİYATLAR! Bugün (9 Mayıs) çeyrek ve gram altın kaç TL? Kapalı Çarşı altın fiyatları ne kadar? Yeni randevu sistemi ne? Hastanelerde onaylı randevu sistemi nedir, ne zaman başlayacak? ASLI HÜNEL İLE GELİN EVİ CANLI İZLE! Gelin Evi son bölümde neler oldu? 8 Mayıs... YALI ÇAPKINI SON FRAGMAN CANLI İZLE! Yalı Çapkını 69. bölüm fragman FULL İZLE! #127916 SON DAKİKA: SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI! 36 bin sağlık çalışanı alım başvuru kılavuzu yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? 10 MAYIS BİM AKTÜEL ürünler kataloğunda neler var? BİM'e gelecek ürünler ve BİM fiyat listesi! Doğal Taşların Özellikleri ve Faydaları: Hangi Kristal Ne İşe Yarar? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman 2024? MEB BİLSEM sınav belgesi yayınlandı mı? Sonuç tarihi ne zaman açıklanacak? ÖĞRETMEN ATAMALARINDA MÜLAKAT NASIL OLACAK? Mülakat değişti mi, ne olacak? Anneler günü anlamlı sözler! #128144 Anneler günü için anlamlı ve kısa mesajlar neler? Mülakat sistemi kalkacak mı? MEB öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi nedir? Trafik haftası ne zaman 2024? Trafik haftası hangi hafta, ayın kaçında? Öğretmen atamalarında mülakat değişiyor mu? Öğretmen atamalarında yeni mülakat sistemi ne olacak? İŞKUR en çok açık olan meslekler neler? #128204 Türkiye'de en kolay iş bulunan meslekler hangileri? Mayıs ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Sosyal yardım mayıs ayı ödemeleri yattı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title