Haberler

Ülkücülerin Gıyabi Cenaze Namazında İmam Krizi

Güncelleme:

Türkistan'daki katliamı protesto için toplanan ülkücüler, gıyabi cenaze namazında cami imamı "Ben bu namazı kıldıramam" deyince namazı kendileri kıldırdı.

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'nda insanlık dramı sürüyor. Son olarak Kaşgar bölgesinde yaşanan olaylarda resmi makamlara göre 18, yerel kaynaklara göre ise en az 28 kişi hayatını kaybetti. Çin'in Ramazan ayında oruç tuttukları için Türkistanlılara uyguladığı baskı ve zulüm Türkiye'de de sert tepkilere yol açtı.

TÜRKİSTAN'DAKİ KATLİAM İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

Yurdun dört bir yanında Türkistan'daki katliam için protesto gösterileri düzenleniyor. İstanbul'da da hayatını kaybeden 28 kişi için Ülkü Ocakları tarafından gıyabi cenaze namazı düzenlendi. İstanbul Ülkü Ocakları 2. Bölge başkanlığının organize ettiği Şişli Merkez Cami'nde Gıyabi Cenaze namazına onlarca vatandaş katıldı.

İMAM KRİZİ ÇIKTI!

Namaz öncesinde ise imam krizi yaşandı. Dün cuma namazına müteakip kılınması planlanan cenaze namazı için cami imamı "başka cenaze olduğu gerekçesiyle" namazı kıldıramayacağını söyleyince duruma tepki gösteren Ülkücüler, çözümü farklı bir yöntemle buldu. Ülkücü gençlerden Bayram Akcan imam sarığı ve cübbesini giyerek cemaate imamlık yaptı.

"HEPİMİZ NAMAZ KILDIRMASINI BİLİRİZ"

Namazın ardından yaşananları anlatan Bayram Akcan "Soydaşlarımız için gıyabi cenaze namazı kılacaktık. Ancak cami imamı başka bir cenazeyi gerekçe göstererek namazı kıldırmayacağını açıkladı. Biz de üzerimize düşeni yaptık. Ülkücü hareket içinde herkes imam, herkes alperen, herkes bozkurttur. Hepimiz namaz kıldırmasını da çok şükür biliriz" dedi. Grup namazın ardından camiden ayrıldı.

ÇİN'DEN HER GÜN ÖLÜM HABERİ GELİYOR

Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'dan her geçen gün yeni bir "katliam" haberi geliyor. Çin devleti Doğu Türkistan'daki Müslümanlara yıllardır uyguladığı baskı ve zulmü Ramazan ayı gibi dini günlerde artırıyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (268)

Siempre:

Kurban Olayım Cinlilere , Keşke Ne Kadar Varsa Hepsini Öldürsün. . !! Vur Vur Vur Cekik Gözler Vur : )))

89
24
yanıtYanıtla
HdpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sıkıyorsa çine gidin ülkücüler türkler ölüyor orda ama sizde nerde o cesaret hanı sizden korkuyorlardı Çinlileri anca laf icraat yok

62
49
yanıtYanıtla
hdpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ancak gıyabi namaz kılarsın bir taneniz yürek edip gidip savaşamazsınız her kes kürtmü 30 bin gencini ışitle savaşmaya göndersin korkak fındık kurtları

61
43
yanıtYanıtla
baran:

İmamınızın bile leşinizin namazını kılmadığına dair bir haber ve o haberlerin altında ''kürdistan'' muhabbetleri geçiyor. Nasıl bir bunalım içindesizi acaba foşaolar foşşikler :)))))

75
22
yanıtYanıtla
hdpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Doğu türkistan değilde doğu kürdistan olsaydı bizim kürt gençleri çin seddini başlarına yıkmışlardı ama yapcek bişi yok

85
10
yanıtYanıtla
cengavermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu mafya bozuntuları şimdi imamı tehdit bile ederler

49
39
yanıtYanıtla
MuratmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Fasit turkesciler musluman degilki bide namaz kiliyorlar. Cok samimiyseniz kobanide olen bebekler icinde namaz kilin. Bebeklerede terorist diyecek kadar alcalmadiniz sanirim. Gerci sizden hersey beklenirde

77
5
yanıtYanıtla
Her şey turkye içinMobil-IOS:

Helal olsun imama gercek dürüst vatansever bir imam. Köpeklerin cenaze nemizi kılınmaz. Cenaze nemizi müslümanlar için kılınır

67
13
yanıtYanıtla
samsunlum@m.mm@m.m:

Kurt gençleri yüzyıllardır hep kopeklik ediyor yine de devlet kuramiyo farkında misin

yanıt5
yanıt5
1:

sen anca burda atıp tutarsın hdp li . daha şurda 3-5 çoluk cocuk işidle savaşamıyorsun arkanda o kadar hava destekli amerikan kanada ingiliz fransız uçakları var , çinlemi savaşacaksın . sizin bu şizofren halinize üzülüyorum gerçekten.

yanıt0
yanıt1
Tüm 268 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title