Haberler

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Kuyucak ve Buharkent Oda Binaları Açıldı

Güncelleme:

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün Türkiye'nin ve Türk insanının zenginliğine GSMH yaptığı katkının daha da büyüyerek artacağını söyledi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün Türkiye'nin ve Türk insanının zenginliğine GSMH yaptığı katkının daha da büyüyerek artacağını belirtti.

Kuyucak ve Buharkent ziraat odaları yeni bina açılışlarına AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, Kuyucak Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kuyucak Ziraat Odası Başkanı Kemal Emir, Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar ile ziraat odası başkanları ve davetliler katıldı.

Türk tarımının doğal afetler nedeniyle bu sezonu kötü geçirdiğini kaydeden TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın geleceğin en önemli sektörlerinden birisi olacağını söyledi. Bayraktar, "Önümüzdeki süreçte herkes kabul etmeli. Dünyada enerji, gıda ve su bunlar çok önemli sektörler. Bu ülke için ne yapılması gerekiyorsa ona göre çalışıyoruz. Birinci önceliğimiz çiftçinin desteklenmesi ama önceliğimiz verimli arazilerimiz korumak. Ülkemizin gıda güvenliği ve Türk tarımının geleceği açısından tarım arazilerinin yapılaşma en büyük tehlike. Yapısal ve girdi maliyetlerinin yüksekliği ve örgütlenme eksikliği. Hasat döneminde üreticinin ürünü stoklayacak kuruluşlara ihtiyaç var. Her şeyi devletten beklemeyelim. Üretici birlikleri güçlü olursa üreticimiz pazarlama sorununu daha az yaşar. Tarım sektörü Türkiye'nin ve Türk insanının zenginliğine GSMH yaptığı katkıya daha büyük katkı sağlayacak. Ama burada her şeyi devletten bekleme anlayışı içerisinde olmamamız lazım. Türk tarımının bu ülkenin zenginliğine katkıda bulunması için geliştirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

'HESABINI VEREMEYİZ'

TZOB'ne üye odaların yüzde 80'i kendi oda binasına kavuştuğunu ve oda başkanlarının makine parklarını da kurduklarını aktaran Bayraktar, "Odalarımız çiftçimize sahip çıkmak için ürün işleme tesisi kuruyorlar. 200'e yakın TKDK projeyi hayata geçiyorlar. Yeter mi bu yetmez hizmetlerimizi artırarak devam etmeliyiz. Odalarımız alın teri olarak gelen paraları çiftçimize hizmet olarak çeviremezsek bunun hesabını veremeyiz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şemsi Bayraktar Buharkent Kuyucak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title