Haberler

Tüsiad Başkanı Boyner Bursa'da

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (tüsiad) Başkanı Ümit Boyner, Bölgesel Kalkınmada Kalkınma Ajanslarına Çok Ciddi Bir Rol Düştüğünü Belirterek, Bu Yüzden Kalkınma Ajanslarının Olduğu Bölgelere Öncelik Verdiklerini Söyledi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner, bölgesel kalkınmada kalkınma ajanslarına çok ciddi bir rol düştüğünü belirterek, bu yüzden kalkınma ajanslarının olduğu bölgelere öncelik verdiklerini söyledi.

Boyner, Bursa Sanayici ve İşadamları Derneğince (BUSİAD) düzenlenen, 'Çekirge Toplantıları'na katılmak için geldiği Bursa'da, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Mehmet Sait Cülfit'i ziyaret etti.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Yılmaz, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Celal Beysel ile BUSİAD Başanı Arif Özer'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Boyner, kalkınma ajanslarının bölgesel kalkınma adına ve bölgesel farklılıkların giderilmesi adına çok önemli rol üstlendiğini söyledi.

Boyner, TÜSİAD olarak bölgesel kalkınma ve bölgesel farklılıkların giderilmesini bu dönemki çalışma programlarına 'Özel bir konu' olarak aldıklarını vurguladı.

SİAD'ların güçlenmesine, Türk ekonomisinde ciddi etki yapabilmesi ve istihdama katkı sağlayabilmesi için TÜSİAD olarak destek verdiklerini anlatan Boyner, şöyle devam etti:

'Çok yakın bir ilişki içindeyiz. Kalkınma ajanslarının olduğu bölgelere öncelik veriyoruz. Çünkü bölgesel kalkınmada kalkınma ajanslarına çok ciddi bir rol düşüyor. Burada tek olay kaynak aktarımı değil, özellikle Bursa özelinde konuşursak, Bursa'da zaten kendi kendine çok ciddi şekilde belli noktalara gelen, katma değer üreten bir sanayi yapısı var. Üstelik bunu bağımsız ve gönüllü bir şekilde gerçekleştirmiş dernekler de var. O anlamda kalkınma ajanslarında bu gönüllü ve tarafsız derneklerin temsilini çok önemsiyoruz.

Açıkçası bölgesel kalkınmada sivil toplumun desteği çok önemli. Bir geçiş dönemi var. Sayın Bakan Cevdet Yılmaz'la da yakın görüşme imkanı bulduk. Bir yapılanma dönemi yaşanıyor. Daha sonra yatırımların kurumlarında hatta yönetimde sivil toplum kuruluşlarının ve işgücü derneklerinin daha etkin olmasını hayal ediyoruz, bekliyoruz. Bu konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. Burada Bursa'nın çok önemli bir örnek olabileceğini düşünüyoruz.'

Boyner, Bursa merkezli kalkınma ajansının Türkiye'nin en etkili kalkınma ajanslarından biri olabileceğini dile getirerek, 'Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda şunu gördük; tabi ki bir merkezi plan var. Bu plan dahilinde yapılanma devam ediyor. Ama aslında tüm bu bölgelerin birbiriyle rekabet edebilir hale gelmesi de önemli. Bölgelerin kendi rekabetçi güçlerinin ne olduğunu çizmeleri ile planlamalarını hazırlamalarında da sivil toplum kuruluşlarına çok büyük görev düşüyor' diye konuştu.

(ZHL-DAT-MUR-ABK) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title