Haberler

Türkiyeyi Sarsan Anne Cinayetinde, Miras İçin Hukuk Savaşı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, kızkardeşler Ş.P.(19) ve B.P.'nin (17), anneleri Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçaklayıp öldürmeleriyle Türkiye'nin gündemine oturan olayda taraflar hukuk savaşına girişti.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, kızkardeşler Ş.P. (19) ve B.P.'nin (17), anneleri Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçaklayıp öldürmeleriyle Türkiye'nin gündemine oturan olayda taraflar hukuk savaşına girişti. Öldürülen Gülseren Süngü'nün annesi Cevriye Süngü, babası Kazım Süngü ve kızkardeşi Şennur Eroğlu, kız kardeşlerin mirastan men edilmeleri için dava açtı. Buna karşılık kız kardeşlerden Ş.P.'nin de, kendi üzerine katılı olan cinayetin gerçekleştiği evi başka bir kişinin üzerine devrettiği anlaşıldı.

Geçen Eylül ayında, Yeni Mahalle 525 Sokak'ta meydana gelen olayda, üçüncü eşinden boşandıktan sonra iki kızıyla birlikte yaşayan ve birahanede garson olarak çalışan Gülseren Süngü'nün (39) cesedi, minibüs şoförü erkek arkadaşı Erhan Ş. (27) tarafından evde bulundu. Bunun üzerine bilgilerine başvurulan kadının kızları Ş.P. ve B.P., annelerinin sabah saatlerinde kendilerine para verip "İzmir'e gezmeye gidin" dediğini ve evde bulunmadıklarını söyledi. Çelişkili ifade veren kız kardeşlerden birisinin ayaklarındaki kan izinden şüphelenen polisin ayrı ayrı yaptığı sorgu sonrasında, gerçek ortaya çıktı ve kızların annelerini öldürdükleri belirlendi.

Muğla Üniversitesi'nde 2 yıllık Muhasebe Bölümü'nü kazanan Ş.P. ile kızkardeşinin, saat 06.00'da çalar saatin alarmanın çalmasıyla uyandıktan sonra annesinin odasına giderek cinayeti gerçekleştirdikleri belirlendi.

ÜÇ KİŞİLİK ODADA BİRLİKTE KALMAYA BAŞLADILAR

Olayın ardından tutuklanan ve Şakran Cezaevi'nde ayrı ayrı bölümlerde kalan kız kardeşler, avukatları Hakan Turan'ın girişimleriyle, kadın cezaevindeki üç kişilik odada bir başka tutuklu kadınla birlikte kalmaya başladı. Kız kardeşlerin biraraya gelmelerinin ardından psikolojik durumlarının da daha iyi olduğu öğrenildi.

HUKUK MÜCADALESİ BAŞLADI

Gülseren Süngü'nün, Aydın'da yaşayan annesi Cevriye Süngü, babası Kazım Süngü ile kız kardeşi Şennur Eroğlu, cezaevine giderek Ş.P. ve B.P.'yi, ziyaret etti. Burada kız kardeşlerin, anlerinden kalan para ve gayrimenkullar için, vekalet vermeyi kabul etmemeleri üzerine, karşılıklı hukuk mücadelesi başlamış oldu. Büyük anne Cevriye Süngü, büyük baba Kazım Süngü ve teyze Şennur Eroğlu, kız kardeşlerin mirastan faydalanmamaları için dava açtı. Buna karşılık Ş.P. ise, olayın yaşandığı üzerine kayıtlı olan evi, yine avukatları aracalığıyla, bir başka kişiye vekatle devretti. Davanın önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacağı açıklandı.

Davayı açan taraflardan teyze Beyza Eroğlu, "Ablamlan kalan para va mallar, kızların babaları tarafından satılmaya va harcanmaya başlandı. Bizler da bunun önüne geçmek için böyle bir yola başvurduk. Eğer mahkeme bizim lehimize sonuçlanırsa, bize kalan malları da biz yine ileride cezaevinden çıkacak olan yeğenlerimin daha iyi bir yaşam sürmesi için kullanacağiz" dedi.

Buna karşılık kız kardeşlerin avukatı Hakan Turan ise, müvekkilleri için her türlü girişimde bulunduklarını, onların haklarını en iyi şekilde savunduklarını, açılan davanın da geriye kalan malları paylaşma amacı taşıdığını dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Aliağa Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title