Haberler

Türkiye'nin Parlayan Yıldızı Akça Holding

Güncelleme:

1955 yılında üzüm ve pamuk ticaretine başlayarak holdingin temellerini atan merhum işadamı Osman Akça tarafından kurulan Akça Holding, Türkiye'nin alanında en büyük üretici firmaları arasında yer alıyor.


Bünyesinde tarım, gıda, tekstil, araç muayene istasyonları ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalar bulunan Türkiye'nin parlayan yıldızı Akça Holding, 2017'de de istikrarlı büyümesini sürdürmeyi hedefliyor.

Akça Holding'e bağlı faaliyet gösteren Osman Akça Tarım Ürünleri A.Ş., Menderes Tekstil A.Ş., Akça Enerji A.Ş., Aktur Araç Muayene İstasyonları A.Ş., Smyrna Tarım Ürünleri A.Ş., Akça Solar A.Ş, Tan Elektrik A.Ş., kendi sektörlerinde lider şirketler arasında yer alıyorlar. Holding, Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan liderliğinde üçüncü kuşak aile üyelerinin de katılımıyla yükselişini sürdürmeye devam ediyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, holdingin başarısında çalışanlarıyla bütünleşmenin ve tecrübeli yönetim kadrosunun önemli rol oynadığını belirterek "Kurucumuz, başarılarımızın devamı için bize iki öğütte bulunmuştu; 'Disiplinli çalışmak ve zamanı iyi kullanmak.' Biz de babamızdan aldığımız emaneti bizden sonraki kuşaklara aynı güvenle bırakmak, ülke ekonomisine olan katkımızı her geçen gün daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm çalışanlarımıza bağlılıkları ve özverili gayretleri için bir kez daha teşekkür ederim" dedi.

2017 yılının Akça Holding için çok önemli olduğunun dile getiren Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, "Faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde günün ekonomik koşulları ölçüsünde büyüme hedefimiz var" diye konuştu.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ MENDERES TEKSTİL

Holding'in lokomotif şirketlerinden Menderes Tekstil A.Ş., günde 80 bin takım nevresim ve eni 3 metre 20 santimetreye kadar olan 600 kilometre bez üretim rekoruyla dünya markalarına üretim yapıyor. Avrupa'nın en büyük entegre ev tekstili üretim tesisi olan Menderes Tekstil, 280.000 m2 kapalı alanda İplik, Dokuma hazırlık, Dokuma, Örgü, Baskı-Boya, Astar-Tela ve Konfeksiyon olmak üzere 7 üretim tesisinde çalışan 4500 kişilik bir üretim ordusuna sahip.

KURU MEYVE İHRACATINDA LİDER

Kuru meyve ihracatında Ülkemizin en büyüklerinden olan Osman Akça Tarım Ürünleri A.Ş nin yanında Holding'in en genç şirketlerinden Aktur Araç Muayene İstasyonları A.Ş. ise TÜV-TÜRK'ün en büyük iş ortağı. Aktur A.Ş, İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa'daki merkezlerinde ülkemizdeki araçların %12'sinin muayenesini gerçekleştiriyor.

BEBEKLER İÇİN DOMATES ÜRETİYOR

Kış mevsiminde domates yenmez algısını değiştiren Smyrna Seracılık, çocuklarınıza güvenle yedirebileceğiniz, akrilik tarım ilacı kullanılmadan yetiştirilen, sağlıklı ve yaz ürününden daha lezzetli domates üretiyor. Akça Holding bünyesinde 2007 yılında Denizli'nin Sarayköy ilçesinde temelleri atılan ve bugün 200 dönüm kapalı alanda üretim yapan Smyrna Seracılık, ilaç kullanmadan tamamen doğal yöntemlerle yetiştirdiği domateslerle uluslararası piyasada tercih edilen bir marka oldu. Yıllık 7000 ton üretim kapasitesine sahip serada, kırmızı örümcek, beyaz sinek ve tuta gibi ürüne zarar veren böcekler için ilaç kullanmak yerine biyolojik mücadele yöntemlerinin uygulanması ürün kalitesini arttıran önemli unsurların başında geliyor. Smyrna Seracılık'ta üretilen domatesler bebeklerin güvenle tüketebileceği doğallıkta.

ALAŞEHİR BAKLACI'DA JEOTERMAL ELEKTRİK SANTRALİ KURULUYOR

Denizli ili Sarayköy ilçesinde 4 MWm kurulu güçte Jeotermal Enerji Santralı bulunan Şirket Manisa'nın Alaşehir içesine bağlı Baklacı mahallesinde kuracağı jeotermal elektrik üretim santralinde de 19.4 MWm saat elektrik üretmeyi hedefliyor. Baklacı Jeotermal Santralı projesinin türbin tedarik sözleşmesi imzalanmış olup 2018 yılı ikinci çeyreğinde işletmeye alınabilmesi için yoğun çalışmalar devam etmektedir.
Ayrıca Şirketin İzmir ili Aliağa ilçesinde kurulu rüzgar enerji santralinde de 19.2 MWm elektrik enerjisi üretilmektedir. Rüzgar enerjisi alanında 2018 yılının son çeyreğinde 20 MW kurulu gücte ilave santaralinde hizmete alınabilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

380 ÇALIŞANINI EV SAHİBİ YAPTI

Ticari faaliyetlerdeki başarılarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çeken Akça Holding 2004 yılından bu yana 380 çalışanını ev sahibi yaptı. Holding, birinci konut kooperatifi olan 40 dairelik Osman Akça sitesini 2004'te, ikinci etap olan 100 dairelik Nermin Akça Sitesini 2010'da, 240 dairelik Rıza Akça Sitesi'ni de 2016 yılında tamamlayarak çalışanlarına teslim etti. Holding Başkanı Rıza Akça, Menderes Tekstil varolduğu sürece bu konutları 2000'e çıkaracaklarının ve ilk etapta en az 300 konut olmak üzere Dilek-Ahmet Göksan Sitesi yapacaklarının sözünü de verdi.

TRAFİK VAKFINDAN AYRILDI

İzmir'deki Trafik probleminin çözümüne katkı koyması düşüncesiyle 2015 yılında İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün teşvikiyle, İzmir Trafik Vakfının kuruluşuna öncülük eden Rıza Akça, vakıftaki yönetim kurulu üyeliğinden işlerinin yoğunluğu nedeniyle geçtiğimiz günlerde ayrıldı.Vakfın faaliyetlerinin ve hizmetlerinin artarak devam edeceğinden emin olduğunu belirten Rıza Akça, sosyal sorumluluk kapsamında başkaca projeler üzerinde çalıştığını belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Menderes Tekstil Türkiye İzmir Akça Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title