Haberler

Türkiye'nin Kıyı ve Deniz Alanları 8. Ulusal Kongresi

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Kıyı Yönetiminin Karadeniz Bölgesi, Türkiye ve Dünya İçin Çok Önemli Olduğunu Belirtti

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, kıyı yönetiminin Karadeniz Bölgesi, Türkiye ve dünya için çok önemli olduğunu belirtti.

Türkiye'nin Kıyı ve Deniz Alanları 8. Ulusal Kongresi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı.

Vali Kızılcık, yaptığı konuşmada, 'insanların ekonomik gelişmelerle beraber her şeyi ekonomik düşünüp, ekolojik ve çevresel yapıyı yok edip kendi sonunu hazırladığı' şeklinde söylemlerin olduğunu söyledi.

Bu konuda ciddi tartışmalar yaşandığını ifade eden Kızılcık, 'Artık yeşil ekonomi diye yeni pazar oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun altyapısının çalışmaları devam ediyor' dedi.

Kıyı alanlarının ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan çok önemli olduğunu belirten Kızılcık, 'Kıyı yönetimi, Karadeniz Bölgesi, Türkiye ve dünya için çok önemli' diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Şaban Önder Kıraç ise yerel idarecilerin kıyı alan yönetimine artık gereken önemi daha çok vermesi gerektiğini, bu konuda yapılan çalışmalarla kıyı alan yönetiminin daha da başarılı olacağına inandığını söyledi.

Türkiye'de plan yapıldığını, ancak yapılan planların yönetimi noktasında bazı sıkıntılar yaşandığını bildiren Kıraç, 'Ekoloji mi ekonomi mi tartışmaları sürekli yapılıyor. Ortak bir değer içinde, iki değerin de sürdürülebilir şekilde korunması gerekir' dedi.

Bu tür toplantı ve kongrelerden çıkan sonuçları Bakanlık olarak önemsediklerini ifade eden Kıraç, kongreden çıkan sonuçların kıyı alanları konusunda yeni ışıklar tutacağına inandığını kaydetti.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Kıyı Alanları Yönetimi Milli Komitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen kongre, 1 Mayısta sona erecek. Kongrenin katılımcıları, 164 sözlü ve poster sunumu yapacak.

(ZAF-ESA-DEL) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

Icardi'den Fenerbahçe'ye olay sözler: Bakalım Kadıköy'de şimdi nasıl kutlama yapıyorlar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title