Haberler

Türkiye Genç Grekoromen Güreş Milli Takımı Yurda Döndü

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla Belgrad'dan İstanbul'a gelen Güreş Milli Takım oyuncuları, Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı.

Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, "Biliyorsunuz yeni bir düzenleme ile federasyonda göreve geldik. Görevi aldıktan sonra da takımımızın antrenman programı ve antrenörlerde değişiklik yaparak, yeni bir sisteme geçtik.

Bu sistem kısa bir sürede oturmuş oldu. Bunu müsabakalarda da gördük. Daha önceki şampiyonalarda kondisyon açısından zayıf olan takımımız, bir ay gibi kısa bir sürede toparlanarak, Sırbistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde Avrupa şampiyonu oldu. 8 sıkletin 7'sinde finale çıktık.

Takımın şampiyon olması ve aşağı yukarı bütün sıkletlerde finale çıkmamız bizi mutlu etti. Rusya, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerin önünde Avrupa Şampiyonluğu kupasını 5 yıl aradan sonra ülkemize kazandırdığımız için mutluyuz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu kupayı Türk milletine armağan ediyorum. İnşallah bu başarıların devamı gelecek" diye konuştu.

Çeker, şampiyonaya 27 ülkenin katıldığını belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz 2, 5 ay sonra İstanbul'da yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası'dır. Onun ardından Gençler Dünya Şampiyonası var. Orada da madalyalar kazanarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve Türk milleti ve Türk güreşine hizmet etmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title