Haberler

Türkiye'den 3 Stat Finalde

Her yıl dünyanın o sene yapılan en iyi stadının seçildiği oylamada 10 stat finale kaldı.

Her yıl dünyanın o sene yapılan en iyi stadının seçildiği oylamada 10 stat finale kaldı. Türkiye'den 3 stat finale kalmayı başardı.

82 bin 826 kişinin oy kullandığı ve 29 stadın yarıştığı '2016 yılında yapılan en iyi statlar' yarışması yarın sonuçlanacak. Her yıl dünyanın o sene yapılan en iyi stadının seçildiği stadiumbd.com'da yapılan oylama sonrasında finale 10 stat kaldı. Türkiye'den Vodafone Arena, Medical Park Arena, Sivas Arena ve Yeni Eskişehir Stadı'nın aday olduğu yarışmada elenen tek stadımız Yeni Eskişehir Stadı oldu. Finalde birden fazla stadı olan tek ülke de Türkiye. Yapılan oylamanın ardından finale kalan 10 stat arasından 2016 yılının en iyi stadını mimarlardan oluşan jüri seçecek.

7 ÜLKEDEN 7 AYRI STAT

Avusturya'da Rapid Wien'in kullandığı Allianz Stadyumu, Güney Afrika'da Ebusua Dwarfs'ın sahası olan Cape Cost Stadyumu, İtalya'da Udinese'nin evi olan Dacia Arena, Polonya'nın Podbeskidzie ekibinin kullandığı Miejski Stadyumu, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yi eleyen FK Krasnodar'ın sahası olan Krasnodar Stadyumu, İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham'ın stadı olan Londra Stadyumu ve Amerikan Futbol Takımı olan Miami Dolphins'in sahası Hard Rock Stadyumu, finale kalan diğer stadyumlar. Finale kalan 10 stadın 3'ü Türkiye'de bulunurken, kalan 7 stat, 7 ayrı ülkeye ait. 7 stadın 5'i Avrupa'da, 1'i Afrika'da ve diğeri de ABD'de bulunuyor. Geçtiğimiz ay düzenlenen EURO 2024 tanıtım toplantısında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Stat konusunda Avrupa'nın 1 numarasıyız. Dünyada ise 1 numara Amerika" ifadelerini kullanmıştı.

KAZANAN YARIN AÇIKLANACAK

Dünyanın en önemli stadyum mimarlarından olan Andy Simons, Peter Bordas, Marten Leringe, Przemek Kaczkowski ve Robert Mankin'den oluşan jüri üyeleri, farklı kategorilerde 10 stadyumun sıralamasını yapacak. Jüride bulunan isimlerin hiçbirisi, aday olan stadyumların yapımında yer almadı. Her bir jüri, ayrı ayrı 10 stadı sıraya koyacak. Bunun ardından her jüri, stadyumları 3 ayrı kategoride sıralayacak. Bu kategoriler ise, görsel etki, çevreyle ilişkiler ve inovasyon olacak. Sonuç, kamuoyuna yarın açıklanacak.

(Bozhan Memiş / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title