Haberler

Türkiye'de Doğan Bebeklerin Yüzde 15'i Prematüre Olarak Dünyaya Geliyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün 37 hafta ve daha altında doğan bebekleri "Prematür" olarak tanımladığını hatırlatan Özel Deva Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nihat Akgül, ülkede dünyaya gelen bebeklerin yüzde 15’inin prematüre olarak doğduğunu kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün 37 hafta ve daha altında doğan bebekleri "Prematür" olarak tanımladığını hatırlatan Özel Deva Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nihat Akgül, ülkede dünyaya gelen bebeklerin yüzde 15'inin prematüre olarak doğduğunu kaydetti.

Dr. Akgül, yapılan araştırmalarda Türkiye'deki bebeklerin yüzde 15 oranında prematüre doğduğunu kaydederek, bu beklerin normal zamanda doğan bebeklere göre sağlık açısından daha hassas olduğunu kaydetti. Prematüre bebeklerin daha sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirten Akgül, "Anne karnındaki rahat, huzurlu ortamı erken terk etmek zorunda kalmış dünyadaki tüm prematüre bebeklere, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü vesilesiyle, halen yeni doğan yoğun bakımlarda yatan prematüre bebeklerin sek elsiz yani kalıcı bir sakatlık yada başka bir sağlık sorunu yaşamadan büyüyüp annelerinin şefkatli kucaklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Prematür doğup şuan büyümekte olan çocuklarımıza ve gençlerimize hayat dolu mutlu bir diliyoruz" dedi. Erken doğan bebeklerin mutlaka Yenidoğan ünitesinde kontrol altına alınması gerektiğinin önemini vurgulayan Akgül, "Bizler Özel Deva Hastanesi ailesi olarak anne karnındaki yolculuğunu erken bitirip, hayata erken başlayan çocuklarımıza annesinin karnındaki konforu sunamasak da o ortama en yakın koşullar oluşturmak için elimizden geleni yapmaya gayret etmekteyiz. Bu vesileyle tam donanımlı 27 yataklı 3. düzey Yenidoğan Yoğun Bakım hizmeti veren, her biri kendi alanında deneyimli kadromuzla Gaziantep halkına bu konuda en iyi hizmeti vermekteyiz. Yenidoğan ünitemizde halihazırda belki de Türkiye'de yaşaması çok zor, yaşam sınırı dediğimiz gri ozonda olan 24 haftalık ve 25 haftalık doğup şuanda 24 haftalık doğan bebeğimiz 42 gündür, 25 haftalık doğan bebeğimiz 72 gündür hayata tutunmayı başarabildiler. Özel Deva Hastanesinde'ki bu iki bebeğimiz dünyadaki tüm prematüre bebeklere, 'Siz de başşarabilirsiniz, sakın pes etmeyin. dünya prematüre gününüz kutlu olsun' diye seslenmektedirler" seklinde konuştu.

Akgül, 'aceleci minik kalplerimiz' diye değerlendirdiği hastane ve bölüm personellerinin her zaman prematüre bebekler ve velilerin yanlarında olduklarını da ifade etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Sağlık Örgütü Özel Deva Hastanesi Yenidoğan Türkiye Yerel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title