Haberler

Türkiye'de Bir İlk Yaşanıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk defa başlatmış olduğu proje kapsamında İzmir'deki köy okullarının sorunları yerinde tespit ediliyor.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Türkiye'de ilk defa başlatmış olduğu proje kapsamında İzmir'deki köy okullarının sorunları yerinde tespit ediliyor. Müdürlük kapsamında bulunan 15 şube müdürü il genelindeki köy okullarını yıl içinde ziyaret ederek, hem öğretmenlerin hem de okulların sorunları hakkında bilgi alarak çözüme kavuşturacak. Proje kapsamında dün de İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Akpınar Torbalı'ya gelerek Ahmetli, Yeniköy ve Özbey'deki okulları ziyaret etti.

'15 ŞUBE MÜDÜRÜ BU İŞ İÇİN GÖREVLENDİRİLDİK'

Haftada bir veya iki okul gezecek olan Şube Müdürü Akpınar'ın sorumluluk bölgesi Torbalı ve Menderes ilçeleri oluşturuyor. Torbalı'daki 22 köyü eğitim yılı içinde gezerek öğretmenler odasına konuk olacak olan Hüseyin Akpınar, öğretmenlerin sıkıntılarını dinleyecek. İl Müdürü Vefa Bardakçı'nın köylerdeki okulları gezme fırsatı olmadığını ve sorunlardan haberdar olmak için ülkede ilk defa uygulanan projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Akpınar, "15 şube müdürü bunun için görevlendirildik. Sorumluluk bölgem olan Torbalı ve Menderes ilçelerindeki köy okullarını eğitim yılı sonuna kadar gezip bilgi toplayacağım" diye konuştu.

'GEREKEN YAPILACAK'

İL Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Akpınar sözlerini şöyle sürdürdü; "15 şube müdürü bu iş için görevlendirildik. Köy okullarımızdaki sorun ve sıkıntılar ile öğretmenlerinizin şikayetlerini inceleyip rapor haline getirip, İl Müdürümüze ileteceğiz. Bu sorunlar kaymakamlık vasıtasıyla, büyük sorunlar ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çözüme kavuşturulacak" dedi. Gezdiği Yeniköy ve Özbey okullarında bina sıkıntıları olduğunu ve raporlarına yazdığını söyleyen Akpınar, "Gereken yapılacak" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Torbalı Akpınar Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title