Haberler

'Türkçe Dilbilgisi-kardeş Kentlerin Kitabı" Tanıtıldı

Silifke Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezinde Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerin ortak bir kültür projesi olan, Yazar Celal Taşkıran tarafından hazırlanan ’’Türkçe Dilbilgisi-Kardeş Kentlerin Kitabı”nın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Silifke Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezinde Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerin ortak bir kültür projesi olan, Yazar Celal Taşkıran tarafından hazırlanan "Türkçe Dilbilgisi-Kardeş Kentlerin Kitabı"nın tanıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Başkan Yardımcısı Ömer Savar ve Almanya Hassloch'tan gelen kardeş şehir heyetinin de katıldığı tanıtım töreninde, "Türkçe Dilbilgisi - Kardeş Kentlerin Kitabı"nın içeriği ve hazırlanmasında geçen süreçlerle ilgili bilgi verildi.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "1929 Silifke Doğumlu yazarımız Celal Taşkıran'a Uzuncaburç Mahallesindeki evinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Sayın Celal Taşkıran'a Silifke ve Hassloch kardeş şehirleri ortak kültür projesi "Türkçe Dilbilgisi – Kardeş Kentlerin Kitabı" için teşekkür ediyoruz. Kültür ve sanata katkı sağlayan güzel yürekli insanların her zaman yanında oluyoruz, olacağız. Turizm rehberi olan ve geçmiş yıllarda Silifke Turizm Müdürlüğü görevini yürüten değerli büyüğümüz Celal Taşkıran, Silifke'nin turizm elçisi durumundadır. İngilizce olarak kaleme aldığı Silifke ve çevresi adlı eser, kaymakamlıklarda, valiliklerde, kütüphanelerde, konsolosluklarda, büyükelçiliklerde, 5 yıldızlı otellerde, seyahat acentelerinde, yani yurt içi ve yurt dışında turizmle ilgili her yere gönderilmiştir. Böylelikle Silifke, dünyanın dört bir tarafından bilinir hale gelmiştir. Bunun yanında son 10 yılda kaleme aldığı ve emek harcadığı Silifke ve Hassloch kardeş şehirlerinin ortak bir kültür projesi olan "Türkçe Dilbilgisi - Kardeş Kentlerin Kitabı"da kendisinin büyük emek ve gayretleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu kitabın tanıtımını yapmaktan da büyük mutluluk duyduk. Emeği geçen diğer kardeş şehir üyelerimize de teşekkür ediyorum" dedi.

Kardeş şehir Hassloch'tan gelen Başkan Yardımcısı ise, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'un ve Silifke insanının misafirperverliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle bir kültürün ve kardeşliğin yaşatılmasından önemli bir katkısı olan Celal Taşkıran'a teşekkür ederek, Silifke ve Hassloch kardeş şehirleri ortak kültür projesi "Türkçe Dilbilgisi – Kardeş Kentlerin Kitabı" için teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Turgut Taşkıran Almanya Silifke Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title