Haberler

Türk Yıldızları Kayseri Semalarında Uçtu

Türk Yıldızları, Kayseri'de 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı uçuş sahasında yaptıkları gösteriyle Kayserililere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Türk Yıldızları, Kayseri'de 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığı uçuş sahasında yaptıkları gösteriyle Kayserililere unutamayacakları bir gün yaşattı.

Gösteri öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Kurmay Binbaşı Şenol Çetin, Kayserililerin gösterinin başlamasına saatler kala ellerinde Türk bayrakları ile alanı doldurduğunu ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Çetin, "Şu anda en çok birlik beraberliğe ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Son günlerde şehit olan hem askerlerimiz hem polislerimiz ve halkımız için gökyüzünü kırmızı beyaz bayrağımızın rengine boyayacağız. Bugün gösteri esnasında çizeceğimiz kalbi de şehitlerimize adıyoruz" dedi.

Türkiye genelinde 1992 yılından beri 300 değişik yerde, yurtdışında da 20'den fazla ülkede gösteri yaparak Türk bayrağını dalgalandırdıklarını anlatan Çetin, 23 yıldır 10 milyonun üzerinde seyirci kitlesine ulaştıklarını anlattı.

Yaptıkları hareketlerin hepsinin birbirinden zor ve heyecanlı olduğunu vurgulayan Çetin, halkı en fazla kesişim hareketlerinin coşturduğunu söyledi.

Alçak irtifada ikili veya dörtlü uçakların birbirine çok yakın geçmesinin vatandaşları heyecanlandırdığını dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"Bu hareketler esnasında uçaklar arasındaki mesafe bir metreye kadar düşüyor. Bunlar çok heyecanlandıran hareketler. Duygu noktasında tartışmasız çizdiğimiz kalp hareketi. Taraflı tarafsız, gencinden yaşlısına kadar o anki milli duygularına göre gözyaşı döküyorlar. Uçaklarımız gösteri sırasında saatte bin 200 kilometre hıza ulaşıyor. Biz bir anlamda Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımıyız. Dünyadaki gösteri ekipleri arasında da ilk üçte yer alıyoruz. Bu da onur ve gurur verici bir durum."

Türk Yıldızları ekibinden Binbaşı Esra Özatan da uçağın bütün limitlerini kullanarak hareketleri sergilediklerini ifade etti.

Ekiplerin gökyüzünde yaptığı birbirinden ilginç gösteriler izleyenleri heyecanlandırdı. 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanlığının pistinden uçakları izleyen vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Kaynak: AA / Yerel

Şenol Çetin Türkiye Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe Beko - AS Monaco maçından görüntüler! Survivor'da dün akşam kim elendi? 9 Mayıs Survivor elenen isim kim? KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
title