Haberler

Türk Polis Teşkilatının 169. Kuruluş Yıl Dönümü

Denizli ve Manisa'da Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı.

Denizli'de, Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Türk polis teşkilatının kuruluşunun 169. yılı dolayısıyla Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Ferdi Korkmaz ve diğer protokol üyeleri ile polisler katıldı.

Demir, törende yaptığı konuşmada, Denizli'nin ürettikleri ve turizm merkezi Pamukkale'siyle dünyanın cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, polis teşkilatı yaptıklarıyla kente katkıda bulunabilmenin çabası içerisinde olduklarını ifade etti.

Törenin ardından Demir ve beraberindeki şube müdürleri, Denizli Valisi Abdülkadir Demir'i makamında ziyaret etti.

Vali Demir, kabulde yaptığı konuşmada, Denizli'nin Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden birisi olduğunu belirterek, "Çağdaş sistemlerde polis sadece suçluyu yakalayan değil, önemli olan önleyici kollukla ve işin sosyal boyutuyla da çok önemli görevler üstleniyor. Eğer önleyici kollukla ve suça bulaşmadan insanların kazanılması yapılmazsa sonraki çalışamalar çok anlamlı olmayacaktır. Bu anlamda Denizli polisi hem güzel projelere imza atmıştır hem de gayret göstermiştir" diye konuştu.

Manisa'daki törenlere engelli çocuklar da katıldı

Manisa'da, Türk polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Funda Solak'ın da katıldığı törende, Manisa Emniyet Müdürü Erhan Alkaya tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Savaş, törende yaptığı konuşmada, polisin görevini yerine getirirken gerektiğinde hayatını da hiçe sayarak önemli riskleri de göze aldığını ve bu şekilde pekçok değerli emniyet mensubunun şehit olduğunu belirterek, tüm toplumu polis teşkilatının yanında ve destekçisi olmaya davet etti.

Manisa Emniyet Müdürü Alkaya da polis teşkilatının her zaman milletin hizmetinde olmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bizler huzur ortamının devamı için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teşkilatımızı sizin beklenti ve taleplerinizi, görev yetki ve sorumluluklarımız çerçevesinde yerine getirme gayreti içerisindedir. Sizlerden biri olduğumuz bilinciyle her an yanınızda olmayı amaçlıyoruz. Sizlerin vereceği destekle daha güvenli, huzurlu yaşanabilir bir Manisa hedefine biraz daha yaklaşmaktayız. Bize vermiş olduğunuz desteğin devam etmesini istiyoruz. Polisimize güvenin ve destekleyin. Sizlerin huzuru bizim gururumuz olacaktır."

Manisa'daki özel eğitim merkezlerinden spastik ve otistik engelli çocukların da çevik kuvvet, trafik, yunus ve toplum destekli polis üniformalarıyla yer aldığı törende, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol tarafından verildi.

Tören sonununda protokol üyeleri ve polis üniformasıyla törene katılan engelli çocuklar, Cumhuriyet Meydanı'ndan Manolya Meydanı'na kadar yürüdü. Engelli çocuklar, yürüyüş boyunca bilgilendirici broşür dağıttı ve temsili olarak asayiş ve trafik denetimi yaptı. - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Mevlüt Demir Osman Zolan Denizli Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title