Haberler

'Türk Makine Sanayi ve Kamu Alıcıları Buluşması'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Yeni Büyüme Sürecinde Yerli Ürün Kullanımını Daha da Öne Almak Gerektiğini Belirterek, 'Eskiden Yerli Malı Haftaları Yapılırdı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni büyüme sürecinde yerli ürün kullanımını daha da öne almak gerektiğini belirterek, 'Eskiden yerli malı haftaları yapılırdı. (Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı) diye okula portakal, elma, muz ne varsa götürürdük. Artık böyle bakmıyoruz; 'yerli malı yurdun malı, ama bütün dünya bunu kullanmalı' dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, Makine Tanıtım Grubu ve Makine Sanayi Sektör Platformu işbirliğiyle düzenlenen 'Türk Makine Sanayi ve Kamu Alıcıları Buluşması' toplantısı, Gaziantep Dedeman Otel'de yapıldı.

Bakan Ergün, konuşmasında, dünyada yaşanan gelişmelere baktığımızda Türkiye'nin çok önemli bir büyüme döneminin eşiğinde olduğunu, OECD tahminlerine göre Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 6,8 oranında büyüme yaşayacağını belirterek, '2009'un son çeyreğinde yakaladığımız yüzde 6'lık büyümenin uzun bir büyüme döneminin başlangıç noktası olduğunu düşünüyor, daha önce yakaladığımız 27 çeyreklik rekoru kıracağımıza inanıyorum' dedi.

Ergün, yeni büyüme sürecinde artık yerli ürün kullanımı konusunu daha da öne almak gerektiğini vurguladı.

- 'AVRASYA'NIN ÜRETİM ÜSSÜ OLMAK'-

Eskiden kalma alışkanlıklarla, dışarıya kapalı yaklaşımlarla ve kendi kabuğumuza çekilerek güçlü bir sanayi kurmamızın mümkün olmadığını ifade eden Nihat Ergün, şunları söyledi:

'Eskiden yerli malı haftaları yapılırdı. 'Yerli malı yurdun malı, herkes bunu kullanmalı' diye okula portakal, elma, muz ne varsa götürürdük. Artık böyle bakmıyoruz, 'yerli malı yurdun malı, ama bütün dünya bunu kullanmalı'. Biz artık sadece narenciye ihraç eden, kuru incir ihraç eden bir ülke değiliz. İhracatımızın yüzde 90'nı sanayi ürünleri oluşturuyor. Türkiye sanayisi çok önemli bir yere geldi.'

Bakan Ergün'ün bu sözleri, sanayicilerden alkış aldı. Bu toplantının amacının, sektörü korumak değil sektörü güçlendirmek olduğunu vurgulayan Bakan Ergün, şunları kaydetti:

'Bu sektörün güçlenmesi için yapılması lazım gelenleri yapmak mecburiyetindeyiz. Elimizde hukukun verdiği imkanlar var, kendi fiyatımızın, kalitemizin verdiği imkanlar var. Bu imkanları kullanarak sektörümüzü güçlendirmeliyiz. Burada yaptığımız iş romantik, modası geçmiş bir milliyetçilik değildir. Burada yaptığımız ekonomik ve gerçekçi bir davranıştır.'

Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat yaparak dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi hedefine ulaşmak için sanayimizin rekabet gücünü ve verimliliğini artırmak, istihdam sorununu çözmek, yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünlere geçişi sağlamak gerektiğini ifade eden Ergün, 'Türkiye sanayi stratejisinin uzun dönemli vizyonu, orta ve yüksek teknolojiye dayalı ürünlerde Avrasya'nın üretim, hizmet ve bilgi üssü olmaktır. Bu vizyonu hayata geçirmek için şu anda güçlü olduğumuz veya potansiyelimizin yüksek olduğu sektörlere ciddiyetle eğilmek durumundayız' şeklinde konuştu.

(sürecek)

(ZEY-MRT-ABK) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title