Haberler

Türk Mahkumun Cezaevinde Ölümü, Danimarka Parlementosuna Taşındı

Danimarka'da Türk Vekil Özlem Çekiç, Ekrem Şahin Olayını Parlamentoya Taşıdı

Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Ekrem Şahin'in olayı ile ilgili gelişmelerin takipçisi olduklarını ve olayın üzerinin kapatılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Danimarka'da parlamentosundaki Sosyalist Halk Partili Milletvekili Özlem Sara Çekiç, Kolding cezaevinde gerdiyanların dayağı sonrası hayatını kaybeden 23 yaşındaki Ekrem Şahin olayını parlamentoya taşıdı. Özlem Sara Çekiç, Sosyal Demokrat Hüseyin Araç'ın Adalet Bakanı Lars Berfoed'e gönderdiği bireysel soru önergesi dışında partisinin de Adalet Bakanına bir soru önergesi vererek, soru önergesini parlamento kürsüsünden cevaplamasını istediklerini söyledi.

Özlem Sara Çekiç 'Böyle bir şey olabilir mi' 23 yaşında bir genç cezaevinde gördüğü şiddet sonucu ölüyor. Ben şu anda soruşturma neticesi bitmeden kimseyi suçlamıyorum ama devletin himayesi altındaki bir kişinin şiddete maruz kalması sonra da yaşamını yitirmesi doğru değil. Suçu ne olursa olsun cezaevlerindeki insanlar devletin himayesi altındadır. Ekrem Şahin'in ölümü bizi çok üzdü. Partimin Sosyal Sözcüsü olarak konuyu partimizin grup toplantısına taşıdım. Orada parti olarak adalet Bakanına bir soru önergesi verme kararı çıkardık. Soru önergesini geçtiğimiz hafta içinde Adalet Bakanına sunduk. Şimdi parlamento kürsüsünden Ekrem Şahin'in başına gelenler ve devletin bu olayların tekrar etmemesi için ne gibi önlemler aldığı konusunda açıklamalarını bekliyoruz. Bakanın olayla ilgili olarak ne gibi bir girişimde bulunduğunu sorduk. Malesef 2001 yılından beri iktidarda olan bu hükümet döneminde, benzeri olaylar vuku bulmuştur. Polise, gardiyanlara verilen yetkiler kötüye kullanılmaktadır. Kamuoyu araştırmaları öyle gösteriyor ki bu hükümet yakında gidecek ve biz iktidar olacağız. O zaman zayıfın, fakirin ezilmesi önlenecektir. Yabancılara yönelik kısıtlamalarda düzeltmeler yaplacaktır. Ben hiç bir zaman göçmen ve Danimarkalı ayrımı yapmıyorum. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Ama halkımız şunu bilsin ki haklarını korumak için ben şahsen elimden gelen gayreti azami şekilde gösteriyorum'dedi.

Özlem Çekiç'in parti Başkanı Villy Sövndahl da olanlardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, partisinin olayla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title