Haberler

Türk Kızılayından Sınır Ötesine Yardım Eli

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye'ye götürdükleri insani yardım malzemesinin, 1 milyar liraya yaklaştığını belirterek, "Türk halkının merhamet elini diğer tarafa ulaştırıyoruz" dedi.

EMRE UMURBİLİR - Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Suriye'ye götürdükleri insani yardım malzemesinin, 1 milyar liraya yaklaştığını belirterek, "Türk halkının merhamet elini diğer tarafa ulaştırıyoruz" dedi.

Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine, Türkiye'nin Suriye'den gelip sığınmak isteyenlere "açık kapı politikası"nın 2011 yılının başından günümüze devam ettiğini hatırlattı.

Türkiye'de, 250 bini kamplarda, 2 milyon Suriyelinin bulunduğuna dikkati çeken Akar, şöyle konuştu:

"Türk Kızılayı, bunun her noktasında var. Kampların kuruluş aşamasında barınma ve beslenmeden sorumluyduk, şu anda sadece beslenmeden sorumluyuz. Kızılay Kart çıkardık. Periyodik şekilde kartlara yükleme yapılıyor. Kampların bahçesinde kurduğumuz marketlerden alışveriş ediyorlar. Tahsis edilen mutfak, çadır ve konteynerlerde yemekleri kendileri yapıyor. Böylece hem rehabilite oluyorlar hem kendi damak zevklerine göre yemek hazırlamış oluyorlar. 4 yıldan beri vatanlarından ayrılar. Bunu getirdiği çeşitli travma ve problemleri aşmaya gayret ediyoruz."

Akar, kamplar dışında serbest dolaşan Suriyelilere, şubeleri vasıtasıyla yiyecek ve giyecek gibi yardımlar yaptıklarına değinerek, şunları söyledi:

"Sınırda belirlenen 12 sıfır noktasından Suriye içlerine insani yardım malzemesini, Türk Kızılayı olarak biz sevk ediyoruz. Bugüne kadar bunun için yaklaşık 1 milyar lira ayrıldı. Türk halkının merhamet elini, diğer tarafa ulaştırıyoruz. Gönderdiğimiz ilaç, tıbbi ve gıda gibi her türlü ihtiyaç malzemesi, Suriye içlerine, Şam'a, Halep'e kadar ulaştırılıyor. Çok önemli iş görüyoruz."

-"Bu tür operasyonlarımız devam edecek"

Devlet tarafından sığınmacılara bugüne kadar 5 milyar doların üzerinde harcama yapıldığını kaydeden Akar, şöyle devam etti:

"Kuzey Irak'ta da DEAŞ'ın zulmünden kaçan Türkmen, Ezidi, Kürt ve Arapların yardımına gidiyoruz. Kuzey Irak'ta, Erbil merkezli operasyon yürütüyoruz. Erbil, Kerkük, Telafer ve Altınköprü civarında faaliyetlerimiz var. Ayrıca Güney Irak'ta da Bağdat merkezli, Bağdat, Necef ve Kerbela'daki Türkmenlerle ilgili yardım çalışmalarımız devam ediyor. Irak'a Türkiye'den 750 tırın üzerinde yardım malzemesi gitti, bunların 150'si Türk Kızılayı imkanlarıyla hazırlandı."

Akar, Gazze'de de daimi ekiplerinin bulunduğunu belirterek, "Bu tür operasyonlarımız devam edecek" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Türkiye Suriye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title