Haberler

Türk Dünyası Kalıcı Eserler Projeleri Basın Tanıtım Toplantısı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kalıcı Eserler Projeleri, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kalıcı Eserler Projeleri, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'nın katıldığı toplantıda tanıtıldı.

Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın yanı sıra, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, toplantıda, Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmekte olduğu kalıcı eserlerinin tanıtılacağını söyledi. 50'ye yakın kalıcı eser restorasyonu, inovasyonun gerçekleştirildiğini ve bunlar için yaklaşık 100 milyon lira gibi bir bütçe öngörüldüğünü belirterek, "Buna, ajansın Eskişehir'imize bir hizmeti olarak gerçekleştireceği Türk Dünyası Meydanı'nın maliyeti dahil değil. O biliyorsunuz yeni stadımızın yapımı tamamlandıktan sonra eski stadımızın yeri açılacak ve orada başından beri söylediğimiz gibi herhangi bir yapılaşmaya veya rant oluşumuna imkan vermeyecek şekilde orası bütün Eskişehirlilerin istifade edebileceği, sadece Türkiye ölçeğinde değil Türk Dünyası ölçeğinde de örnek bir meydan olarak inşallah Eskişehir'imizin hizmetine sunulacak" dedi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise, Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında kent merkezine ve ilçelere yapılacak kalıcı eser projeleri hakkında tek tek bilgi verdi.

Kalıcı eserlerle birlikte "Türk Dünyası Kültür Başkentliği kalıcı olarak mührünü bu şehre vurmuş olacak" diyen Vali Tuna, "Yaptığımız bütün işler tabi ki Eskişehir için, çocuklarımız için, gençlerimiz için, Eskişehir'in kültür turizmi için bundan sonrasına yönelik hem tarihimize sahip çıkıyoruz hem de geleceğe yönelik projelerle Eskişehir'in vizyonuna, geleceğine yatırım yapıyoruz. İnşallah projeler bu sene hayata geçecek ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği kalıcı olarak mührünü bu şehre vurmuş olacak. Bundan sonra da yine Türk Dünyası'nın bir buluşma noktası olarak Eskişehir her zaman Türk Dünyası'nın gönlünde kalmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

HASANBEY LOJİSTİK MERKEZİ İLE ESKİŞEHİR OSB ARASINA 7 KİLOMETRELİK DEMİRYOLU BAĞLANTISI

Öte yandan toplantıda, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında Hasanbey Lojistik Merkezi'yle Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi arasında 7 kilometrelik demiryolu bağlantısı yapılmasına yönelik protokol imzalandı.

Bu konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, 19 Mart'ta Hasan Bey Lojistik Merkezi'nin açılış töreninde Eskişehir'e bir vaatlerinin olduğunu hatırlattı. Avcı, "Sanayi Odası Yönetimi'nin ve sayın başkanının, Hasan Bey Lojistik Merkezi ile Organize Sanayi Bölgemizin 7 kilometrelik bir demiryolu ile bağlanması talebi vardı. Konuyla ilgili o gün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımızın da talimatlarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları bu konuda gerekli altyapı çalışmasını yaptı. Yani bu işin mevzuat altyapısını hazırladı. Bir protokol hazırlandı, o protokol imzalandı. Bugün protokolün imzaları tamamlanmış olacak. Böylece Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları müştereken bu 7 kilometrelik bağlantıyı sağlayarak lojistik merkezimizi çok daha etkin ve işlevsel hale getirecek" diye konuştu.

Daha sonra söz alan ESO Başkanı Özaydemir de, bağlantının 7 ayda tamamlanarak işler hale geleceğini aktardı.

Konuşmanın ardından Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Hasan Bey Lojistik Merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi arasına 7 kilometrelik demiryolu yapılmasına ilişkin protokole imza attı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Güngör Azim Tuna Nabi Avcı Eskişehir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title