Haberler

Turgutlu Kılıçdaroğlu'ndan Spor Yaparken Saldırıya Uğrayan Hamile Kadına 'Geçmiş Olsun' Telefonu

Kılıçdaroğlu'ndan spor yaparken saldırıya uğrayan hamile kadına 'geçmiş olsun' telefonuCHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, 4...

Kılıçdaroğlu'ndan spor yaparken saldırıya uğrayan hamile kadına 'geçmiş olsun' telefonu

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, Manisa'nın Turgutlu İlçesinde, 4 aylık hamile, 1 çocuk annesi Ebru Tireli'nin parkta spor yaparken bir kişinin saldırısına uğramasını basın açıklamasıyla kınadı. CHP milletvekilleri, berebarindekilerle Tireli'yi evinde ziyaret ederek geçmiş olsun diledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Tireli'yi telefonla arayıp, geçmiş olsun dileğinde bulunup, olayın takipçisi olacaklarını söylediği öğrenildi.

Turgutlu'da 4 aylık hamile Ebru Tireli, 7 Aralık akşamı evinin yakınında bulunan bir parkta spor yaptığı sırada, kırmızı renkli bir otomobille gelen bir erkeğin saldırısına uğradı. İddiaya göre, "Bir daha burada yürüyüp, spor yapmayacaksın" diyen saldırgan, daha sonra sonra ayakkabısını çıkararak genç kadının suratına vurdu. Bu sırada dengesini kaybedip düşüp, başını kaldırıma çarpan Tireli'yi, saldırgan yerdeyken de tekmeledi. Tireli'in çığlık atması üzerine saldırgan kaçtı.

Hamile olduğunu söyleyip, yalvarmasına rağmen saldırganın kendisine vurmaya devam ettiğini belirten Tireli, kendine gelir gelmez aradığı eşi Akın Tireli ile önce hastaneye gidip sağlık muayenesinden geçti, ardından da Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, saldırgandan şikayetçi oldu.

Polis, olayın ardından şüpheli 3 kişiyi gözaltına aldı. Teşhis için şüpheliler Tireli'ye gösterildi. Tireli'nin tam olarak teşhis edemese de kendisine gösterilen şüphelilerden birine tepki verdiği öğrenildi.

SALDIRIYI KINADILAR

Olayın ulusal ve yerel basındaki yankıları sürerken, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Orta Park Saat Kulesi önünde basın açıklaması yapıp, Tireli'ye yönelik saldırıyı kınadı.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş buradaki açıklamada, "Bu ve bunun gibi olayların yaşanmaması gerekir. Her ikisi de MHP'li Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün'den bir talebimiz var. Bu olayların yaşanmasının bir nedeni de Turgutlu'nun her yerinde olduğu gibi Ergenekon Mahallesi'nde karanlık ortamların çok olmasıdır. Talebimiz Turgutlu Belediyesi tarafından mobese kameraların kurulması, çocuklarımızın kızlarımızın, eşlerimizin, kadınlarımızın rahat spor yapabilecekleri ortamların yapılması" dedi.

CHP Turgutlu İlçe Kadın Kolları Başkanı Burçin Çiber de karanlık olayı protesto ettiklerini belirtip, şüphelisinin bir an önce tespit edilip, hakettiği cezanın verilmesini istedi.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, yaşanan bu şiddetin tesadüf olmadığını söyledi. Milletvekili Biçer, TRT'de üç yıl önce Ramazan ayında yapılan bir programdaki konuşmasında hamile kadınların sokakta gezmemesi gerektiği, her şeyden önce bunun estetik olmadığı yönündeki sözler söyleyen Ömer Tuğrul İnançer'in o konuşmasını dinletip, "AKP'nin kolladığı bu kişi Turgutlu'daki olayın azmettiricisidir. Bu zihniyetteki ve bunun ağa babaları ne yazık ki en büyük ağa babası Türkiye Cumhuriyeti'nin başında oturan zattır" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, "Kadınımıza bu şekilde saldırıyı lanetliyorum. Bakanımız çıkıyor, 'Türkiye'de sezaryenle doğum fazla' diyor. Kadınlarımızın normal doğum yapmasını öneriyor. Kadınlarımızın normal doğum yapması için spor yapmaları lazım, sokakta spor sahalarında parkta yürümeleri lazım. Hekim olarak bunları öneriyoruz. Ama gelin görün ki o gerici zihniyet maalesef kadınımızı sokakta görmek istemiyor. Sadece onlara, 'Evlerde çocuk doğursunlar' diyorlar. Bu gerici zihniyet onların iç dünyalarını yansıtıyor. Laik Türkiye'yi kadın üzerinden engellemek istiyorlar. Türk kadını buna izin vermeyecektir" diye konuştu. CHP'liler, basın açıklaması ardından Tireli'yi evinde ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ARADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da saldırıya uğrayan Ebru Tireli'yi gece saatlerinde telefonla aradığı belirtildi. Tireli'ye 'geçmiş olsun' dileğinde bulunan Kılıçdaroğlu'nun ilk ağızdan olayı dinleyip, takipçisi olacaklarını söylediği öğrenildi.

Öte yandan çok sayıda kişinin de olayın duyulmasını ardından Tireli ve Ailesi'ne geçmiş olsun dileğinde bulunup, destek verdikleri öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Tur Yıldız Biçer Muğla Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title