Haberler

Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Karaciğer Nakli Başarısı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Ekibi dünyada nadir olarak yapılan Türkiye'de ise ikincisi gerçekleştirilen iki vericiden karaciğer nakli ile bir hastayı daha hayata bağladı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakil Ekibi, dünyada nadir olarak yapılan, Türkiye'de ise ikincisi gerçekleştirilen iki vericiden karaciğer nakli ile bir hastayı daha hayata bağladı.

Ekip Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, hastanede düzenlediği basın toplantısında, 2001 yılında tanımlanan bu ameliyatla siroz hastası olan 58 yaşındaki Ramazan Tunç'a, damadı Gökhan Şimşek (27) ve kızı Şengül Şimşek'ten

(27) aynı anda aldıkları karaciğeri naklettiklerini söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde oldukça deneyimli bir ekiple, son derece karmaşık ameliyatlar yaptıklarını ifade eden Yılmaz, son olarak dünyada nadir sayıda, Türkiye'de ise daha önce bir kez yapılmış olan bir ameliyatı gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Yılmaz, şunları kaydetti:

"Karaciğer nakli tüm ameliyatlar içerisinde en zor ameliyatlardan biri. Ancak 'Duollap' dediğimiz bu ameliyat şekli, karaciğer nakli operasyonlarının içerisinde de en zor olanı. Bazen çok kilolu hastalarımız ya da büyük bir miktarda karaciğere ihtiyaç duyan hastalarımıza bir canlı vericimizin karaciğeri yeterli olmuyor.

Bunun için hastanın iki ayrı vericiden karaciğer alması gerekiyor. Buna 'iki vericiden yapılan karaciğer nakli' diyoruz. Merkezimizde böyle bir nakil gerçekleştirdik. 2001 yılında tanımlanan bu ameliyat, son derece deneyimli ekip ve gelişmiş merkezlerin yapabileceği sayılı ameliyatlardan. Bu kapsamda son derece zor ve başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. "

-"HAYATA YENİDEN TUTUNDUM"-

Karaciğer nakli olan Ramazan Tunç da hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Tunç, "4 yıldan beri siroz hastasıydım. İstanbul'dan kalktım buraya geldim. Kızım ve damadım bana karaciğerlerini severek verdi. Hocalarımın sayesinde de sağlığıma kavuştum. Ameliyat olurken hiç bir şey hissetmedim. Çok mutluyum. Böyle bir damat benim için bir mucize" diye konuştu.

Tunç'un damadı Gökhan Şimşek de yapılan araştırmalarda en uygun vericilerin eşi ve kendisi olduğunun tespit edildiğini anlatarak, karaciğerini verme konusunda hiç bir tereddüt yaşamadığını söyledi.

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Şimşek, "En fazla bir ay sıkıntı çekeceğim. Bir kişinin hayatının kurtulması yapacağım bu fedakarlıktan daha önemli. Kayınbabamı kendi babam yerine koydum. Onun sağlığına kavuşması beni daha çok mutlu etti" dedi.

Tunç'un kızı Şengül Şimşek ise eşinin yaptığının çok büyük bir fedakarlık olduğunu dile getirerek, bu davranışın büyük bir erdem olduğunu ifade etti.

- MALATYA

Kaynak: AA / Sağlık

Sağlık Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title