Haberler

Tunus'ta Tansiyon Düşmüyor

Tunus'ta Yasemin devriminin ardından gösteriler devam ediyor

Tunus'ta Yasemin devriminin ardından gösteriler devam ediyor. Pazar günü Başkent Tunus'tan ve çevre illerden gelen binlerce kişi Başbakanlık binasını ablukaya aldı. Geçici yönetimin başbakanı Muhammed Gannuşi'nin istifasını isteyen kalabalık, Başbakanlık girişini kapattı. Kapıda önlem alan Tunus ordusuna bağlı askerler, muhalifleri uzaktan izlemekle yetindi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Sabahın erken saatlerinden itibaren şehrin çeşitli bölgelerinde toplanan kalabalık, gruplar halinde Başbakanlık binasının önüne geldi. Aralarında Cezayir bayrağı taşıyan göstericilerinde bulunduğu kalabalık, başbakanlık binası önündeki alanda oturma eylemi başlattı. Sık sık Gannuşi aleyhinde slogan atan göstericiler, DHA mikrofonlarına Türkiye'yi ve Başbakan Erdoğan'ın öven konuşmalar yaptılar. Muhalifler tepkilerini karikatürlere de döktü. Tunus'u sembolize eden ineğin başında Bin Ali dururken, eşi Leyla da ineği sağan kadın olarak çizildi. Bu karikatör göstericilerin büyük ilgisini çekti.

ORDU BÖLGEYİ ABLUKAYA ALDI

Seçimlerden sonra siyaseti bırakacağını ve aday olmayacağını açıklayan geçici yönetimin başbakanı Muhammed Gannuşi'nin bu hamlesi de tepkiyi dindirmedi. Ülkeden kaçan Devlet Başkanı Bin Ali'nin yakın çalışma arkadaşı olarak görülen Gannuşi'nin protestolar sürerken başbakanlık binasında olduğu öğrenildi. Muhalifler, Gannuşi'nin istafasına kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Bu arada Tunus'ta yarın okulların yeniden açılacağı duyurulmuşken, bu kez öğretmen ve öğrencilerin Pazartesi günü sokağa inecekleri ve gösteriler yapacakları öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title