Haberler

Tunca Nehri'nin Altındaki Tarihi Mermer Bulanamadı

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca Nehri yatağının 3-4 kilometrelik alanının temizlendiğini, Osmanlı döneminde 1600’lü yıllarda yapılan mermeri nehrin altında bulamadıklarını söyledi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Tunca Nehri yatağının 3-4 kilometrelik alanının temizlendiğini, Osmanlı döneminde 1600'lü yıllarda yapılan mermeri nehrin altında bulamadıklarını söyledi.

Vali Şahin, yaşanan taşkınların ardından Devlet Su İşlerini (DSİ) göreve çağırdıklarını belirterek, temizlemenin yapıldığını ifade etti. Tunca Nehri boyunda 3-4 kilometrelik alanda güzel bir temizlik çalışması yapıldığını dile getiren Vali Şahin, "Benim orada amacım asıl Osmanlı döneminde 1600 yıllardaki yapılan o nehrin altındaki mermeri bulmak, mermere ulaşmak. Esas sorun o. Ama nehir yatağı çok dolmuş ki mermere maalesef ulaşamadık. Ancak kıyıda Osmanlı döneminde yapılan o güzel yapıtlar ihata duvarı duruyor. Biz o dönemde yapılan mermere henüz ulaşamadık. Temizlik çalışması iyi oldu. Şimdi Tunca Nehri Köprüsü'nün alt ve üstünde çalışmalar yapacağız. Fakat Bulgaristan'daki yağmur veya baraj kapaklarını açmalarından dolayı sularda yükselme oldu. Sularda alçalma olur olmaz aynı çalışmayı Tunca Köprüsü istikametinde üst tarafında da yapacağız. Belki Meriç'te de yapacağız. İhale yapıldı. İhale de şu anda KİK'te ve onaylanırsa bu işe bir an önce devam edeceğiz" dedi.

"SÜVARİ KÖPRÜSÜ'NÜN ORADAKİ KUM YIĞININI SATTIM"

Süvari Köprüsü civarında bulunan kum yığınını sattıklarını dile getiren Vali Şahin, "Bugüne kadar bunu hiç basınla da paylaşmadım. Sanırım 2009'da kumların yığıldığı Bosnaköyü'ndeki Süvari Köprüsü'nün orada bir kum yığını vardı. O kum yığınını sattım. Şimdiye kadar hiç satılmamış. Epey iyi bir fiyata 200 bin TL karşılığında sattım ve bu arada 4-5 ay önce meydana gelen su baskınındaki toplanan kumları da şuanda satmış bulunmaktayım. Orada da 35 bin metreküp kum, onu da sattım. Bedeli de Edirne İl Özel İdare'ye yatırılmış olacak ve belli bir vatandaş onu belli bir yere naklini sağlayacak" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Ali Şahin Tunca Nehri Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title